Ingrediente:
- 4 portocale;
- coaja rasa de la o portocala;
- pulpa (separata de pielita alba) de la alte 2 portocale;
- 150g de ciocolata menaj;
- 100g de unt, taiat cubulete;
- 2 oua;
- cirese, capsuni sau frunze de menta, pentru decor;
Mod de preparare:
1. Se taie un „capac" la portocale, dupa care se scobeste pulpa cu o lingurita si se pune la scurs intr-o sita, deasupra unui bol. Se scot pielitele albe si eventualii samburi. In aceeasi sita, se pune pulpa de la celelalte doua portocale.
2. Ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit (intr-un bol, deasupra unei craticioare in care fierbe apa), impreuna cu patru linguri de suc de portocale, untul si coaja rasa. Dupa ce s-a topit, se amesteca un pic si se lasa deoparte, sa se raceasca.
3. Se ia o portocala, se pune pe fundul ei un strat de crema de ciocolata, apoi un strat de pulpa de portocala si, la final, inca un strat de ciocolata. Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider. Se procedeaza la fel cu restul de portocale.
Citeste si Good Food!
Reteta usoara: Salata Nicoise si chiftele cu ton... FOTO! Ochelarii "John Lenon", din nou in voga!...