4 foi de gelatina (sau 1 pachet de gelatina pudra)
600ml de lapte
50g de zahar fin, plus inca 2 linguri
PENTRU COMPOT:
2 lingurite extract de vanilie sau apa
de trandafiri
500g de caise
3 linguri suc de mere
100g de zmeura
Mod de preparare:
• 1. Se inmoaie gelatina 10 minute in apa rece. Se aduc incet la punctul de fierbere laptele si 50g de zahar, amestecand ca sa se dizolve zaharul. Se ia de pe foc si se adauga amestecand extractul de vanilie sau apa de trandafiri. Se scoate gelatina din apa, se stoarce si se amesteca in lapte pana cand se dizolva. Se toarna jeleurile in patru pahare sau vase de cate 150ml. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore pana cand se leaga.
• 2. Se taie caisele in jumatati si se scot samburii. Fiecare jumatate se taie in patru felii. Se asaza intr-o cratita cu sucul de mere si doua linguri de zahar, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se fierb constant 5 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie caisele, dar nu de tot. Se iau de pe foc, se adauga zmeura si se lasa la racit.
• 3. Se rastoarna jeleurile pe patru farfurii, apoi se asaza linguri de compot pe margini.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!