Antena Căutare

Desert: Jeleuri de vanilie cu compot de caise

Un desert gustos, cu un continut scazut de grasimi: 221 de calorii pe portie.

Ingrediente:


4 foi de gelatina (sau 1 pachet de gelatina pudra)
Articolul continuă după reclamă

600ml de lapte

50g de zahar fin, plus inca 2 linguri

PENTRU COMPOT:

2 lingurite extract de vanilie sau apa
de trandafiri
500g de caise
3 linguri suc de mere
100g de zmeura

Mod de preparare:

• 1. Se inmoaie gelatina 10 minute in apa rece. Se aduc incet la punctul de fierbere laptele si 50g de zahar, amestecand ca sa se dizolve zaharul. Se ia de pe foc si se adauga amestecand extractul de vanilie sau apa de trandafiri. Se scoate gelatina din apa, se stoarce si se amesteca in lapte pana cand se dizolva. Se toarna jeleurile in patru pahare sau vase de cate 150ml. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore pana cand se leaga.

• 2. Se taie caisele in jumatati si se scot samburii. Fiecare jumatate se taie in patru felii. Se asaza intr-o cratita cu sucul de mere si doua linguri de zahar, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se fierb constant 5 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie caisele, dar nu de tot. Se iau de pe foc, se adauga zmeura si se lasa la racit.

• 3. Se rastoarna jeleurile pe patru farfurii, apoi se asaza linguri de compot pe margini.

Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!

Desert rapid: Parfait cu rom si stafide... 7 diete sanatoase pentru prostata...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x