1. Intra, in general pe site-uri pentru tineri. Altfel, risti sa dai peste persoane nepotrivite, care nici nu au cele mai bune intentii in ceea ce te priveste. Nu subestima niciodata persoana cu care te conversezi.
2. Nu te grabi sa-ti dai telefonul si adresa de acasa unui necunoscut, pentru ca oricum tineti legatura pe net. Nu impartasi detalii prea personale, sau legate de locul de munca al parintilor. Nu se stie niciodata ce se poate intampla, asa ca fii prudent/a. De asemenea, evita sa dai aceste informatii si pe site-urile de socializare, chiar daca uneori esti tentat/a sa o faci.
3. Nu face greseala de a minti in privinta varstei tale. Acest lucru se poate intoarce impotriva ta cat ai clipi. Poti ajunge sa ai discutii nepotrivite, datorita faptului ca cealalta persoana te crede mai mare.
4. Limbajul interlocutorului tau iti poate spune multe despre el. Daca incepe sa-ti scrie chestii bizare, intrerupe legatura imediat. Nu are rost sa continui o discutie care nu iti face placere, mai ales ca pe net ai si tot felul de ustensile ajutatoare astfel incat sa nu-i permiti sa te mai contacteze.
5. In privinta primei voastre intalniri, fii prudent/a daca nu vrei sa ajungi la "Stirile de la ora 5". Alege un loc public, si daca se poate, mergi insotit/a. Daca nu, macar spune unei prietene sau unui prieten locul si ora intalnirii. De asemenea, ar fi bine sa nu dezvalui in totalitate cu ce vei fi imbracat/a. Pune-ti o geaca peste outfit-ul pe care l-ai descris. Astfel, poti pleca repede si fara urme de acolo, daca persoana se dovedeste a fi ciudata.
6. Nu ascunde parintilor faptul ca ai amici online. Pentru ei, va fi foarte important sa le povestesti de aceste lucruri si te vor putea proteja in caz de ceva. Daca ei sunt la curent cu prietenii tai din mediul virtual, in cazul in care unul din acestia este in final persoana rau intentionata, parintii vor putea interveni mai usor.
Sursa foto: blog.guiasenior.com
"Computer Cool School" transforma scoala in distractie... Venin de sarpe impotriva ridurilor...