- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Iata cum puteti sa relationati, astfel incat bebelusului sa ii creati obiceiuri sanatoase:
1. Cand plange, ascultati-l cu atentie. Exista cel putin 4 tipuri de plans – plans de foame, plans de oboseala, plans de sete, plans de plictiseala. Observati cu atentie sunetele, pentru ca, daca ii dati raspunsul corect la semnalele pe care vi le transmite, ii creati un sentiment de siguranta si astfel se fundamenteaza increderea in sine a bebelusului.
2. Plimbati-l cat mai des. Nu lasati in grija exclusiva a bonei aceasta activitate. Bebelusii plimbati de catre parinti ajung sa fie mai sociabili, spun toate studiile.
3. Jucati-va impreuna pentru ca bebelusul va copiaza miscarile, mimica. Va invata astfel mai repede sa vorbeasca.
4. Aratati-i jucarii de diferite texturi. Senzatiile tactile diferite ii dezvolta creierul si deci capacitatea de a invata.
5. Lasati si alte persoane din familie sa aiba grija de bebe. Tata, bunicii, matusile care ii arata dragoste il ajuta sa inteleaga ca nu doar mama exista pe planeta aceasta. Astfel, il invatati sa devina independent. La 8 luni, copilul intelege ca mama lui nu ii apartine in exclusivitate, spun spihologii. Aceasta e varsta la care neaparat trebuie sa aveti si alte persoane in preajma celui mic in afara de dvs.
De la inceputul vietii, bebelusul vrea atentie. Ca sa fie bagati in seama, in ciuda varstei fragede, fac o multime de actiuni constiente. Din a doua luna puteti observa ca bebe musca sanul in timp ce e alaptat, mai tarziu isi arunca jucariile pe jos, ca sa faca zgomot. Toate inseamna “vreau atentie”. In acest moment, jucati-va putin cu el, in loc sa va incruntati sau sa ridicati tonul. Ii aratati astfel si ca il iubiti, dar si ca trebuie sa aiba limite.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: Hepta