Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Ghid pentru o sarcina sanatoasa

Temerile femeilor insarcinate privind sanatatea lor si a fatului pot fi in cea mai mare parte inlaturate daca se respecta cateva reguli simple.Supravegherea medicului este obligatorie

Sarcina trebuie in mod obligatoriu sa fie supravegheata de un medic care va monitoriza sanatatea ta si a fatului. Medicul iti indica analizele obligatorii si poate depista, tinand cont de sanatatea ta, dar si de istoricul familiei in privinta sanatatii, eventuale probleme ale fatului. Medicul trebuie vizitat periodic, chiar daca sarcina decurge bine si simti ca nu ar putea exista vreo problema. Toate analizele pe care le faci trebuie sa le pastrezi si sa le iei cu tine atunci cand mergi la spital sa nasti.

Importanta dietei

Viitoarele mamici trebuie sa aiba o alimentatie cat mai sanatoasa. Ele trebuie sa stie ce sa nu "puna in gura", dar si ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Din alimentatia zilnica a mamei nu trebuie sa lipseasca alimentele bogate in calciu, fier si potasiu. Consulta-ti medicul daca folosesti indulcitori, dar cere-i sfatul si despre alimentele cu multi aditivi, pe care trebuie sa le eviti.

Dupa primele trei luni de sarcina, femeia trebuie sa aiba o alimentatie mai bogata in calorii, pentru a creste in greutate. In niciun caz nu se recomanda scaderea in greutate in timpul sarcinii, deoarece fatul poate fi pus in pericol.

Plimba-te zilnic!

Sarcina nu este o perioada in care sa fi inactiva. Din contra, miscarea este recomandata si benefica si pentru mama si pentru fat. Plimbarea, exercitiile fizice usoare, inotul o ajuta pe mama sa se mentina in forma chiar daca ia constant in greutate. Daca ai vreo problema de sanatate, consulta-ti medicul pentru a-ti recomanda exercitiile potrivite.

Femeia insarcinata nu este in niciun caz un om bolnav, de aceea poate desfasura toate activitatile pe care le avea inainte de a ramane insarcinata. Singura diferenta este ca acum moderatia este cuvantul care trebuie sa-i caracterizeze stilul de viata.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: askamum.co.uk

Recomandari