In cazul de fata terenul prezinta o panta abrupta de peste 60% declivitate si o suprafata de 35 m2 (67 m2 de la inceputul pantei).
Amenajarea unui astfel de spatiu este dificila, deoarece necesita rigole de drenare a apei pluviale, o scara de acces si vegetatie care rezista la umbra pe o perioada mare din zi.
Prima faza a proiectului a constat in stabilizarea terenului cu ajutorul unei plase impletite din sarma zincata care opreste alunecarea pamantului, dar care permite cresterea pe suprafata acestuia a gazonului.
Tot pentru aceasta faza s-a decopertat pamantul de la suprafata si s-a inlocuit cu unul fertilizat cu compost natural. Rigolele s-au realizat la baza pantei pentru a prelua tot volumul de apa din timpul ploilor, cu scopul de a evita inundarea terenului plat de la baza.
Pe parcursul celei de-a doua faze s-a turnat scara, s-a pavat zona de relaxare, s-a ridicat gardul cu brau din beton si pereti din lemn, s-au bransat la electricitate corpurile de iluminat, a fost instalata fantana pe panta naturala a terenului si s-a racordat fantana arteziana circulara (cele doua folosesc aceeasi pompa hidraulica).
Ultima faza a proiectului s-a focusat pe elementele vegetale nou plantate printre care Paethenocissus Quinquefolia, Paraguay Nightshade, Lagerstroemia Indica, Hyophorbe Lagenicaulis, Sagina Sabulata, precum si pe amplasarea mobilierului (o banca din lemn masiv flancata de doua vase mari din ceramica si o masa cu trei scaune pentru zona de dining si relaxare).
Chiar daca lucrarile tehnice au fost mai costisitoare pentru acest tip de gradina, spectaculozitatea pantei si a fantanii fac din acest loc unul special, personalizat si dinamic.
citeste Jurnalul National
E monogamia potrivita pentru barbati?... Prietenii virtuali nu sunt o solutie pentru singuratate...