- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 2 cepe rosii, taiate in 8 bucati;
- 6 catei de usturoi, necuratati;
- 1 lamaie, taiata in bucati mici;
- 250ml de vin alb;
- 8 bucati de pui, un amestec de piepti si pulpe (cu os);
- ulei de masline;
- 100g de masline verzi, fara samburi, scurse;
- 1 legatura mica de patrunjel, taiat grosier.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 190º C sau 170º C/gaz 5. Se pun ceapa, usturoiul, lamaia si vinul intr-o cratita mare sau tava de copt. Se inlatura orice bucata de grasime de pe carne si se dau toate bucatile de pui cu ulei de masline, apoi se asaza deasupra legumelor. Se presara sare si se coc 45 de minute. Se adauga maslinele in vas si se mai tin in cuptor inca 10 minute sau pana cand puiul se rumeneste si este copt in interior.
2. Se scoate puiul din tava. Se da in clocot sucul din tava 5 minute, pe aragaz, pana scade putin. Apoi se adauga amestecand patrunjelul. Se serveste puiul cu cuscus, unt si sucul amestecat cu patrunjel.
Citeste si Good Food!
Cum sa iti dai seama daca are stofa de tata... Cum afecteaza programele TV cresterea si dezvoltarea copilului tau (II)...