Antena Căutare

Sase greseli pe care sa nu le faci intr-un dialog

Eticheta dialogului este una destul de importanta, in special profesional. Insa si amical, modul in care porti un dialog poate spune multe despre tine sau, si mai grav, poate lasa impresii negative. Iata cele mai importante sase lucruri pe care trebuie sa le eviti, indiferent de conditiile in care porti dialogul: cu seful, la munca, sau cu prietenii, intr-un bar.

1. Nu schimba subiectul functie de propriul interes.

Da, ne place sa ne laudam si sa incepem sa povestim tot felul de lucruri. Insa e foarte important sa fim atenti sa nu incercam sa ne impunem propriul subiect, fortat, intr-o discutie deja inceputa si care nu are nici o legatura cu ce avem noi de spus. Pe scurt, nu forta intrarea intr-o discutie cu un subiect complet fara nici o legatura.

2. Nu-ti verifica mobilul.

Tehnologia moderna a devenit in multe cazuri un factor care deranjeaza in multe momente. Insa parca nimic nu e mai deranjant decat atunci cand discuti cu cineva, fata in fata, si, la un moment dat, persoana respectiva incepe sa se uite in propriul mobil, fara sa te mai bage in seama.
In cel mai rau caz te poti scuza, cerandu-i interlocutorului sa te astepte 10-15 secunde, cat te uiti la un email important, sau un minut, cat raspunzi unui apel pe care-l consideri important.

Articolul continuă după reclamă

3. Nu injura.

Cine nu a injurat deloc sau nu foloseste uneori injuraturi? Aproape nimeni. Insa un dialog sau o conversatie cu mai multe persoane nu trebuie sa sune ca si cum ai fi pe stadion si echipa ta joaca prost de tot. Evident ca e OK sa folosesti uenori cuvinte usor mai colorate, dar ai grija sa nu fie prea colorate si, in special, sa nu abuzezi de ele.

4. Nu te uita peste umarul celui cu care vorbesti.

Nimic nu e mai jignitor decat atunci cand vorbesti cu cineva si persoana respectiva se uita peste umarul tau si pare complet dezinteresat. Asa ca de fiecare data cand cineva iti vorbeste, mentine bine contactul vizual direct, nu te uita peste el in cautarea unui lucru mai interesant. Rabdare si treci peste plictiseala de moment.

5. Nu monopoliza discutia.

De cate ori nu te-ai enervat cand ai vazut ca exista persoane care monopolizeaza o intreaga discutie? Ai grija sa nu cazi in aceeasi greseala si tu! Chiar daca esti convins ca ceea ce ai de spus e important, sau ca partenerii tai de conversatie nu se ridica la valoarea discutiei in sine, lasa-i si pe altii sa vorbeasca.

6. Nu intrerupe.

Fiecare om a facut acest lucru, unii il fac inca destul de des, e "emblema" lor. Daca tu-ti intrerupi partenereul de dialog, acest lucru arata fie ca nu te intereseaza ce spune, fie ca nu stii sa te porti. Asculta ce are de spus, ai rabdare, si vei putea apoi sa spui si tu ce ai de zis.

Adaptare dupa askmen.com

foto: polaris.ncc.metu.edu.tr

Vocea mamei ofera alinare copiilor... Incearca si tu “Beauty Elixir” by Caudalie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x