La acest rezultat au ajuns cercetatorii austrieci de la spitalele Otto Wagner si Lainz. Studiul, realizat pe un esantion de 68 de voluntari, s-a desfasurat pe o perioada de trei luni, timp in care toti participantii au fost supusi unui tratament antitabagic, dar numai jumatate au combinat tratamentul cu sportul. Astfel, 80% din grupul care a facut miscare s-au lasat de fumat la finalul experimentului, in timp ce din grupul celor care nu au facut sport, doar 52% au reusit.
"De cand m-am lasat de fumat merg in mod regulat la sala, de luni pana vineri, ceea ce m-a ajutat foarte mult. La fel de important este ca, datorita exercitiilor fizice am si slabit. Imi place sa privesc aceasta experienta ca pe o eliberare, si nu ca pe o abtinere de la ceva. Poate ca expresia ar trebui inlocuita cu termenul . Este un gand pozitiv si, in general, pozitivismul duce la success", a declarat unul dintre participantii la test.
Fa gimnastica impreuna cu un prieten
Cel mai important este sa alegi o activitate care sa-ti placa, pentru a nu te plictisi. Exista foarte multe optiuni precum mersul pe jos, jogging-ul, inotul, tenisul, toate fiind benefice pentru sanatate si ajutand, totodata, la mentinera siluetei.
Incearca sa faci miscare cel putin 20-30 de minute, de trei-patru ori pe saptamana. Pentru multi, a face gimnstica reprezinta un adevarat chin. De aceea este bine sa mergi la sala impreuna cu un prieten. Acesta te poate incuraja atunci cand vrei sa renunti si, in plus, sunt mai multe sanse sa nu renunti atunci cand cealalta persoana se bazeaza pe prezenta ta acolo.
Aerobicul, de exemplu, este foarte indicat deoarece accelereaza metabolismul, previne afectiunile cardiovasculare si combate stresul. Este de preferat sa apelezi la sfatul medicului inainte de a incepe un program de exercitii fizice sau o anumita activitate ce presupune mai mult efort fizic.
Fumatul ucide
Numarul persoanelor fumatoare creste de la an la an, chiar daca se stie ca urmarile asupra sanatatii sunt extreme de grave. In lume exista peste un miliard de fumatori, iar in America acest obicei ucide mai multi oameni decat SIDA, accidentele de masina sau abuzul de droguri. Multi copii incep sa fumeze chiar dinainte de a termina liceul si astfel prezinta un risc mai mare de a deceda din cauza unor diferite forme de cancer.
La fel de ingrijoratoare sunt si datele stiintifice cu privire la fumatul pasiv, acesta fiind la fel de periculos precum cel activ. Tigara, tinuta in mana sau scrumiera, arde la o temperatura mai joasa si astfel substantele chimice emanate sunt mult mai toxice.
Citeste revista Felicia
sursa foto: marieclaire.com
Consumul excesiv de sare, un pericol pentru copii... Copiii care sunt tratati cu rautate de alti copii sunt predispusi sa aiba alte probleme...