Dialog electronic
Daca copilul tau este un impatimit al calculatoarelor, petrece mult timp online si asa obisnuieste sa socializeze, exista posibilitatea ca si parintilor sa le raspunda mai bine in acest fel. Alunga-ti prejudecatile si incepe sa ii trimiti mailuri, IM-uri, mesaje de text si mesaje pe Twitter in care sa ii aduci aminte de temele pentru scoala sau cand are urmatorul antrenament la baschet. Daca ai si tu talente "cibernetice", poti sa folosesti YouTube pentru a ilustra o idee; el va aprecia cu siguranta efortul tau.
Apel la a treia persoana
Ai realizat cum atunci cand vorbesti la telefon, desi copilul tau pare captivat de programul de la televizor, tresare cand isi aude numele in discutia ta? Acum e atent la ce vorbesti. Procedeaza la fel cand vrei sa ii transmiti alt mesaj, iar daca are un frate/sora, foloseste-o pe el/ea ca pe a treia persoana.
Cunoaste-i prietenii imaginari
Atunci cand copilul este foarte mic, prietenii imaginari joaca un rol important in viata lui. Foloseste-te de ei - roaga-l sau spune-i ceva ca si cum ar veni din partea prietenului fictiv. Vei vedea ca ai mai mult succes decat cu o conversatie directa.
Consecinte si recompense
James Lehman, fondator al unui program de disciplinare eficienta si practica a copiilor, spune ca: "in timp ce consecintele sunt un mod prin care stabilesti limite, recompensele au rolul de a mentine speranta si a-i ambitiona pe copii". Parintii trebuie sa decida din timp ce pedepse le vor da copiilor pentru greselile pe care le fac si ce recompense pentru momentele cand ii asculta. Cu timpul, baiatul/fata va intelege singur/a ce este corect si ce este gresit.
sursa foto: myjobchart.com
Se poarta parul cu volum!... VIDEO! Vladut a gatit gulas cu galuste gnocchi...