Adezivul este insa acrylic (de obicei pe baza de methacrilat) si poate produce dermatita de contact. Alt adeziv folosit, mai puternic, este ethil-2-cianoacrilatul, dar acesta poate produce onicoliza (dezlipirea unghiei pe o portiune mai mult sau mai putin intinsa).
Atentie insa, pentru indepartarea lor se foloseste o solutie speciala, pentru ca indepartarea prin alte metode poate duce la ruperea unghiilor naturale, formarea de godeuri (unghia arata „ca un degetar", cu mici depresiuni punctiforme) sau onicoschizis (exfolierea lamelara a unghiei).
Unghiile sculptate - unghia este sculptata intr-un sablon atasat la unghia naturala. Inainte de aplicare se unge unghia naturala cu o substanta antifungica antibacteriana pentru a evita onicomicoza (infectia unghiei) sau paronichia (inflamatie care apare in jurul bazei unghiei).
Aceste unghii necesita mai multa grija pentru ca incep sa se desprinda de unghia naturala la margini si este necesar ca la fiecare 3 saptamani sa fie aplicat alt strat de acril, pentru a evita infectiile. Pot fi indepartate usor, prin imbibarea lor cu acetona.
Principalul efect secundar este dermatita de contact si de aceea persoanele care au mai suferit de aceasta afectiune trebuie sa-si faca un test de sensibilitate la metacrilat, o substanta utilizata in fabricarea unghiilor artificiale.
In afara acestor doua metode, se mai folosesc si altele, hibride, cu varfuri preformate din plastic care se ataseaza la varful unghiei naturale si se inglobeaza in acril. Este o metoda des folosita pentru ca reduce timpul de aplicare, dar are aceleasi riscuri ca si cele doua metode anterior mentionate.
Citeste Revista Felicia
Frumusetea, in jurul lumii... Afla cum sa scapi de matreata...