Esarfe roz, mov, verzi sau galbene, pantaloni rosii, albastri sau portocalii - trotuarul romanesc din anul 2010 arata ca un adevarat curcubeu. Inainte de decembrie '89, era mai degraba un film alb-negru.
Imaginea strazii era oarecum destul de gri, multe confectii aveau colorostic predominant spre gri, oferta fiind foarte limitata si optiunile putine in comparatie cu ce se intampla acum cand este si normal ca oferta sa fie mai numeroasa.
Caderea comunismului a adus sute de branduri straine si a ridicat zeci de mall-uri. Vitrinele si rafturile magazinelor sunt pline cu haine care de care mai provocatoare, iar pretul nu este dictat neaparat de calitate, cat de numele de pe eticheta.
Nu prea erau multe magazine de confectii, cele cunoscute fiind Romarta, Victoria sai Magazinul Tineretului. Creatori ca Romanita Iovan sau Catalin Botezatu spun ca nu trebuie sa uitam complet de moda anilor de dinainte de revolutie. Casele de moda de atunci i-au invatat pe romani unde se opreste bunul-simt si de unde incepe kitsch-ul.
Diferentele nu se vad doar in magazine sau pe strada, ci si in atelierele de creatie ale designerilor romani. Daca inainte se limitau la a folosi materiale autohtone, acum, doar imaginatia lor dicteaza limitele.
Pentru creatorii de moda, caderea regimului nu a adus numai parti bune. Desigur, democratia le-a permis sa dea fraul liber imaginatiei, dar i-a lasat si fara materie prima.
De ce ne indragostim?... VIDEO! "Epoca de Aur": APACA, centrul modei barbatesti...