Odorizantele clasice de mașină au un miros greu, artificial și mai sunt și foarte toxice. Brăduții parfumați din carton conțin compuși chimici care provoacă dureri de cap, afecțiuni pulmonare sau alergii.
Cel mai cunoscut ingredient toxic este limonene. Acesta provoacă alergii la nivelul pielii sau iritații la nivelul ochilor și plămânilor. Studiile au arătat, de asemenea, că o mare parte din odorizantele pentru mașini conțin ftalați, adică substanțe chimice care perturbă echilibrul hormonal al organismului și sunt asociați cu anomalii de reproducere în cazul ambelor sexe.
Din fericire, aerul din mașina ta poate fi împrospătat cu ajutorul odorizantelor naturale. Iată câteva variante de odorizante naturale simplu de confecționat:
Săculeți cu levănțică și alte plante aromatice
Levănțica degajă un miros plăcut și foarte discret. Ai nevoie de câteva legături de levănțică uscată și mărunțită și un săculeț din pânză sau orice alt material care lasă aerul să circule. Se depozitează planta în săculeț, se leagă și se depozitează în vehicul.
Spray cu uleiuri esențiale
Pentru a obţine un spray natural se va folosi o sticluță cu atimizator, câteva picături de ulei esenţial, apă şi puţin alcool. Se amestecă trei părţi apă cu o parte de alcool, se adaugă 10-20 picături ulei parfumat, la alegere. Se amestecă totul bine şi se pune în pulverizator, spray-ul astfel obţinut putând fi folosit de câte ori este nevoie.
Plicuri cu ceai
Pentru spațiile de dimensiuni mici, așa cum este mașina, poți folosi plicuri de ceai deja utilizate și lăsate la uscat în prealabil. Vor mirosi grozav, fiind și o variantă destul de ieftină de aromatizare a spațiului.
Dacă nu ai o mașină, atunci intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte din domeniul auto.