Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rețete de aperitive pentru mesele festive. Ruladă de spanac cu cremă de brânză

Foarte gustoasă, frumos colorată și frumos feliată, va colora platoul cu aperitive festive, această minunată Ruladă de spanac cu cremă de brânză.

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză se prepară ușor și rapid, în 30 de minute este gata, iar succesul este garantat.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză:


  • Pentru foaia de ruladă de spanac(25/30 cm):
  • 4 ouă medii
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 gr spanac congelat
  • 100 gr făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • Pentru umplutura de brânză:
  • 350 gr cremă de brânză tartinabilă
  • 100 gr brânză telemea, sărată
  • 1 lingură smântână de consum
  • câteva frunze proaspete de busuioc
  • piper alb, măcinat
  • câteva felii de gogoșari în oțet

Mod de preparare pentru Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză

Pornim cuptorul la 180 de grade

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare și peste unele și peste celelalte. Frecăm bine gălbenușurile, apoi adăugăm, pe rând, uleiul, spanacul trecut prin blender și făina cernută cu praful de copt. La final, încorporăm albușurile presărate cu puțină sare și mixate spumă.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru foaia de ruladă în ea. O dăm la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Când o scoatem din cuptor, o lăsăm 2-3 minute să se tempereze și o rulăm împreună cu hârtia de copt. Acoperim ruloul cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm așa până se răcește.

Din aceeași categorie de Rețete aperitiv pentru mesele festive mai vedeți și:

Pentru umplutură, amestecăm bine crema de brânză cu brânza telemea mărunțită și smântâna. Adăugăm câteva frunze de busuioc tocate fin și piper alb, măcinat.

Întindem foaia de ruladă și o ungem pe toată suprafața cu crema de brânză. La unul din capete așezăm fâșii de gogoșari și rulăm începând cu acest capăt.

Dăm rulada la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a o felia.

Spor și poftă bună!

Video