În direct de la o terasă de pe lacul Mogoșoaia, Adina Lăcătușu, reporterul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, ne îmbie cu diverse preparate așa cum, până nu demult, le serveam în vacanțele de vară petrecute pe afară.
Începem cu delicioasele bulete de orez din bucătăria siciliană, denumite Arancini. Aici le găsim cu umplutură de scoici și creveți și o delicioasă și frumos rumenită crustă de parmezan. Sunt foarte recomandate a fi preparate și atunci când ne rămâne orez preparat cu o zi înainte. Se pot servi cu diverse sosuri dulci-picante.
La mare înălțime sunt clătitele cu urdă, specifice bucătăriei poloneze. Sunt clătite dulci-sărate și gratinate la cuptor, servite ca desert.
Citește și: Deserturile arăbești care ne fac să visăm la vacanță
Din bucătăria grecească avem o delicioasă plăcintă cu brânză și spanac, renumita plăcintă Spanakopita. Este o plăcintă sărată din foietaj cu umplură de spanac și brânză feta care se servește cu smântână.
Citește și: Rețeta Spanakopita - Rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta
Ne întoarcem la bucătăria italienească pentru un platou bogat cu măsline marinate, roșii deshidratate și parmezan.
Iar din bucătăria spaniolă găsim renumitele bruschete denumite Tapas, umplute cu diverse ingrediente cu ar fi prosciutto, pește, etc.
Toate aceste preparate merg servite alături de o limonadă aromată, cu multe fructe.
Ce putem pune în sandvișurile de la serviciu pentru a fi gustoase și sănătoase. Idei și sfaturi de la Vlăduț... Rețetă de plăcinte cu trei tipuri de fructe, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani...