Există și locuri în care puteţi mânca de post, pentru că restaurantele şi-au adaptat meniurile potrivit acestei perioade. Bineînţeles, există şi unele în care puteţi comanda tot timpul anului tot felul de preparate vegane şi vegetariene.
În urmă cu şapte ani, soții Simona şi Ilie au decis să încerce bucătăria vegană. Era tot postul Crăciunului când cei doi soţi au decis să schimbe meniul bazat pe carne cu cel sută la sută vegetal.
Supa cremă de pleurotus, ce seamănă cu ciorba de burtă, gata în 15 minute și pastele veg-bonnara cu un ingredient secret – fresh de portocale, dar și un burger vegan, sunt doar două dintre preparatele recomandate de ei în timpul postului.
Şi cum delicatesele celor doi i-au cucerit pe apropiaţi, soţii au decis să deschidă o afacere, iar acum sibienii au ocazia să se bucure de deliciile vegane, numai bune pentru perioada postului.
Un meniu de post nu trebuie să fie auster, aşa că şi deserturile au suferit transformări, cum ar fi o prăjitură cu bază de migdale decojite.
Mai multe detalii puteți găsi în clipul de mai sus din „Observator”.