Antena Căutare

Cum se prepară Rețeta Saramură de pește lipovenească. Sfaturi și secrete din bucătăria lui Chef Berry

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o delicioasă rețetă de saramură lipovenească de pește și a oferit și câteva ponturi pentru reușita acesteia.

Cum  se prepară Rețeta Saramură de pește lipovenească. Sfaturi și secrete din bucătăria lui Chef Berry
Saramură de pește lipovenească

Secretul gustului deosebit al rețetei originale Saramură de pește lipovenească constă în apa folosită direct din Dunăre.

Rețeta Saramură de pește lipovenească- Ingrediente:


  • 2,5-3 kg crap
  • sare și piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingură ulei
  • Pentru saramură:
  • tacâmurile de la pește
  • 1 l apă
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe
  • 2-3 roșii
  • 250 gr roșii cherry
  • ceapă verde
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare mare
  • pătrunjel verde

Rețeta Saramură de pește lipovenească - Mod de preparare

Se curăță peștele de solzi, intestine și oase, apoi se filetează și se asezonează cu sare și piper. Se pune ulei într-o tigaie și se călește în el un cățel de usturoi și un ardei iute. Apoi se prăjeșc fileurile de crap, mai întâi pe partea cu piele, apoi și pe cealaltă parte până se rumenesc frumos.

Între timp, se prepară și o supă din tacâmurile de la pește cu o ceapă tocată, apă și sare.

Legumele se coc la tigaie pe pat de sare, apoi se curăță și se toacă în fâșii, respectiv ceapa și ardeii. roșiile cherry se păstrează întregi, iar roșiile clasice se toacă mărunt.

Legumele tocate se trag la tigaie în sosul rămas după prăjirea peștelui și se adaugă peste ele supa din tacâmuri de pește. Se lasă să scadă puțin, apoi se adaugă și fileurile de crap. Se mai fierb câteva minute pentru a se întrepătrunde gusturile și se asezonează cu sare și piper. La final, se adaugă pătrunjel verde tocat și puțină ceapă verde, pentru un plus de prospețime.

Saramura de peste se servește cu mămăliguță.

Sfatul lui Berry pentru un gust deosebit al saramurii de pește este ca toate legumele să fie mai întâi coapte și curățate după caz și abia apoi tocate și trase la tigaie!

Celebrul chef Marc Veyrat, căruia ghidul Michelin i-a retras o stea în urmă cu un an, inaugurează un restaurant la Paris... Bucura-te de beneficiile surprinzatoare oferite de bauturile alcoolice achizitionate de la 24drinks.ro !...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x