Ingrediente:
- 250g branza de vaci;
- 1 ou;
- un praf de sare;
- 30g de faina, plus extra pentru modelat papanasii;
- ulei de samburi de struguri, pentru prajit;
- 200g de smantana;
- 1 pastaie de vanilie;
- dulceata sau gem, pentru servit;
Mod de preparare:
1. Intr-un bol, se amesteca branza, oul, sarea si faina. Se rastoarna pe suprafata de lucru, presarata cu faina. Cu mainile date prin faina, se modeleaza un sul cu diametrul de 3-4 cm, care se taie in 10 bucati egale. Se ia fiecare bucata, se da prin faina, apoi se formeaza o bila care se aplatizeaza usor (va arata ca o chifteluta).
2. Se incinge o tigaie, apoi se toarna ulei intr-un strat de 5mm. Cand uleiul e fierbinte (daca arunci in el un cubulet de paine, incepe sa sfaraie), se adauga papanasii (daca tigaia nu este foarte larga, se vor praji in doua serii). Se prajesc pe o parte si, cand devin brun-aurii (dupa aproximativ 1 minut), se intorc pe cealalta parte. Cand se rumeneste si cealalta parte, se scot pe o farfurie tapetata cu servetele sau cu hartie absorbanta, ca sa inlaturati excesul de grasime.
3. Se amesteca smantana cu semintele scoase din pastaia de vanilie. Papanasii se servesc calzi, cu smantana vanilata si cu dulceata preferata.
Citeste si Good Food!
Reteta zilei: Taitei thai cu somon... Reteta de post: Humus cu ceapa rosie si condimente indiene...