Ingrediente pentru Reteta Chec cu ciocolata:
225g unt lasat la topit
225g zahar pudra
4 oua
225g faina
3 linguri lapte
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri pudra de cacao
Mod de preparare pentru Reteta Chec cu ciocolata:
1. Incinge cuptorul la 180ºC. Unge o tava de chec si asaza in tava o hartie cerata. daca vrei sa-ti usurezi munca, adauga toate ingredientele (cu exceptia pudrei de cacao) intr-un blender si mixeaza-le timp de 1-2 minute, pana se omogenizeaza. daca preferi prepararea de mana, amesteca untul cu zaharul, apoi adauga ouale cate unul, continuand sa amesteci dupa fiecare ou adaugat. Adauga faina, laptele si extractul de vanilie pana ce compozitia se omogenizeaza.
2. Imparte compozitia in 2 boluri. Intr-unul din ele adauga pudra de cacao. ia 2 linguri si adauga in tava, alternativ, crema de vanilie si cea de ciocolata. dupa ce compozitiile s-au terminat (daca te ajuta cei mici, asigura-te ca tava a fost acoperita uniform), loveste usor tava dedesubt, pentru a inlatura golurile de aer. Cu un betisor de lemn amesteca compozitia cu miscari spiralate in tava, pentru a imbina culorile.
3. Pune la copt timp de 45-55 de minute, pana cand betisorul de lemn iese perfect curat. Scoate pe un gratar si lasa sa se raceasca. Se poate pastra timp de 3 zile intr-un recipient acoperit sau se poate congela pana la 3 luni.
4. V.N per portie: 468kcal, proteine 6g, carbohidrati 52g, grasimi 27g, grasimi saturate 16g, fibre 1g, zahar 31g, sare 0.81g
Pofta buna!
Sursa: GoodFood.ro
Reteta zilei: Pizza pentru micul dejun... Desertul zilei: Reteta Prajitura cu miere...