Căutare Live

Pomana Porcului, tradiție și în februarie, în Harghita

Pomana Porcului a devenit tradiţie şi în februarie, la aproape două luni de la Crăciun. În Harghita, zece echipe de bucătari s-au întrecut în preparate de porc şi i-au delectat pe oaspeţi cu tot felul de bunătăţi tradiţionale.

Bucătarii s-au apucat de treabă în zori, pe la 4 dimineaţa, când s-au tăiat cei zece porci. După ce au fost pârliţi la foc de paie, iar carnea - tranşată, au trecut la cratiţă.

Pentru început, au gătit tocană de porc cu mămăliguţă. Le-a însoţit o salată acră de varză murată.

Bucătar: Un produs tradiţional. La noi se cheamă leci peci. Mâncăm imediat după tăierea porcului de mic-dejun. Mâncăm cu cartofi, desigur.

Pentru ca mâncarea să nu cadă greu, s-a pregătit şi un ceaun imens cu supă. Dar nu din cea pe care o ştiu toţi românii. Supa de prin părţile Harghitei este acrită cu zeamă de varză şi vine la pachet cu perişoare din amestec pentru cârnaţi.

Bucătăreasă: Secretul supei este să fie puse în oală cât mai multe perişoare să fie cât mai gustoasă.

Pentru că a fost o petrecere reuşită, organizatorii sunt hotârâţi să repete distracţia şi anul următor.

Festivalul slăninei, raiul gurmanzilor de la Băile Tușnad... Tot ce trebuie să știm despre pâinea cu maia! De ce e mai recomandată decât pâinea cu drojdie....
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri