Gogoșile sunt printre deserturile preferate de români. Fie că îi transpun în copilărie, fie că le dau o notă modernă cu diverse umpluturi, acestea rămân o alegere populară la mesele în familie sau la birou.
Citește și: Preț record la o pizza. Cât a ajuns să coste cel mai simplu preparat al italienilor
Rețetă de gogoși fără făină. Este desertul ideal pentru cei care sunt atenți la calorii
Este destul de dificil să reziști tentației de a savura niște gogoși pufoase. Însă nu mai este nevoie să te lupți împotriva poftelor. Poți prepara niște gogoși sănătoase și cu puține calorii chiar la tine acasă.
Aceste gogoși se prepară fără făină și au foarte puțin zahăr. Cu toate acestea, gustul este unul delicios. Totodată, sunt ușor de preparat, confom unei surse.
Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
Ingrediente
- 1 pungă de mix pentru chec (poți folosi și cacao, dacă preferi)
- 1 vas mic de piure de dovleac
- glazură de ciocolată albă și maro (opțional)
- bomboane mici pentru decor (opțional)
Citește și: Rețetă de brioșe cu vanilie și fistic. Desertul cu care poți impresiona orice pofticios
Mod de preparare
Se alege mai întâi un dovleac dulce, din soiul plăcintar. Acesta va da o savoare deosebită gogoșilor. Dovleacul se taie bucăți și se pune la copt până se frăgezește. Se lasă la răcit, după care se pasează cu blenderul într-un piure fin.
Într-un vas se amestecă piureul de dovleac cu mixul pentru chec, până ce se obține o compoziție omogenă.
Atenție, textura va fi mai densă decât cea a unor gogoși cu făină.
Citește și: Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit
Se folosește un poș sau o pungă din plastic tăiată la un capăt pentru a forma gogoșile. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă forma populară de gogoși cu gaură în mijloc.
Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius și se lasă acolo pentru aproximativ 8 minute. Se verifică dacă s-au rumenit ușor și dacă sunt făcute în interior.
După ce se scot de la cuptor, se lasă la răcit, după care pot fi decorate cu glazură de ciocolată sau cu bomboane mici.
Această rețetă de gogoși fără făină este delicioasă, sănătoasă și foarte rapidă. Poate fi gustarea ideală pentru un prânz cu prietenii sau o seară de film.
Rețetă de brioșe cu vanilie și fistic. Desertul cu care poți impresiona orice pofticios... Cum să obții cea mai cremoasă omletă. Care e ingredientul secret. Nu e vorba de unt, așa cum ar crede mulți...