Cu o textură pufoasă, un miros dulce-vanilat și un gust subtil, dar inconfundabil de fistic, fiecare mușcătură devine o plăcere culinară. Fie că le servești într-o dimineață de duminică, alături de o ceașcă de cafea sau ca desert într-o seară cu prietenii, aceste brioșe sunt menite să impresioneze orice pofticios.
Vanilia oferă un parfum suav, iar fisticul adaugă o notă ușor crocantă și un gust un pic mai sofisticat, creând un contrast perfect între texturi și arome. Chiar și cei mai pretențioși gurmanzi vor rămâne uimiți de cât de gustos este acest desert.
Citește și: Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit
Indiferent de ocazie, aceste brioșe vor face furori în rândul prietenilor sau familiei. Mai mult, acestea sunt perfecte pentru un eveniment special. Cu siguranță, nimeni nu va rezista tentației de a le savura, iar fiecare detaliu, de la gust până la aspect, va capta atenția celor care iubesc deserturile cu adevărat speciale.
Rețetă de brioșe cu vanilie și fistic
Pregătirea acestor brioșe este o adevărată artă culinară, care transformă câteva ingrediente simple într-un desert spectaculos, perfect pentru orice moment de răsfăț.
Ingrediente pentru brioșele cu vanilie și fistic
Pentru a realiza 15 bucăți de brioșe este nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri oțet;
- 2 lingurițe gel colorant alimentar roșu;
- 200 ml iaurt de băut;
- 200 g făină;
- 1 linguriță bicarbonat;
- 1 lingură cacao;
- 1 linguriță praf de copt;
Citește și: Sarmale mănăstirești cu nucă. Rețeta simplă și delicioasă care te salvează în zilele de post
- ½ linguriță scorțișoară;
- 1 vârf de cuțit sare.
Pentru a orna brioșele trebuie să ai în bucătărie:
- 100 g unt;
- 300 g zahăr pudră;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- 2 linguri lapte;
- 50 g fistic decojit.
Mod de preparare brioșe cu vanilie și fistic
Pentru început se amestecă zahărul cu untul și se adaugă ouăle. Într-un bol separat se pun oțetul, uleiul și colorantul alimentar.
Acestea vor fi puse peste compoziția cu unt și se amestecă până când se omogenizează, conform clickpentrufemei.ro.
Ulterior, se adaugă în compoziție iaurtul, făina cu bicarbonat, cacao, scorțișoară, praful de copt și sare. Într-o tavă de brioșe, care a fost unsă cu puțin ulei, se pune compoziția. Este important să nu se umple forma pentru a lăsa loc aluatului să crească.
Citește și: Rețeta veche de biscuiți cu untură și borș. Secretul de pe vremea bunicii pentru cel mai fraged aluat
Brioșele trebuie să stea la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când brioșele cresc și prin o culoare ușor arămie, conform sursei citate.
Pentru a orna brioșele se prepară o cremă de vanilie. Se amestecă untul rece cu zahărul, iar mai apoi se adaugă esența de vanilie și laptele. Se mixează foarte bine până se formează o compoziție omogenă.
După ce se răcesc brioșele, acestea pot fi decorate cu cremă de vanilie și fistic. Desertul poate fi decorat în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!