Pizza este printre cele mai populare produse alimentare. De la o mâncare rapidă pentru familiile modeste, a ajuns o delicatesă de primă clasă.
Bucătari faimoși au reinventat de nenumărate ori rețeta originală, iar acum fiecare pofticios își poate crea propria pizza. Cu toate acestea, prețul unei pizza a crescut considerabil în ultimii ani.
Preț record la o pizza. Cât a ajuns să coste cel mai simplu preparat al italienilor
În ultimii ani, turismul s-a dezvoltat extraordinar de mult, iar oamenii au intrat în contact cu tot mai multe culturi, din care fiecare a păstrat ceea ce i-a plăcut mai mult.
Gastronomia este un factor extrem de important. Mai ales în cultura italiană, aceasta este rapid îndrăgită de turiști.
Pizza s-a răspândit vertiginos pe tot globul, gustul și prepararea extrem de rapidă ducând la o popularitate tot timpul în creștere.
Când bucătarul canadian Sam Panapoulos, în anii '60, a decis să servească pizza cu ananas și șuncă, a stârnit o adevărată revoluție. Pe cât este de contestată această variantă, pe atât este de apreciată.
Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
Controversa continuă cu o ofertă inedită dintr-un restaurant din Anglia, conform unei surse. La restaurantul Lupa Pizza din Norwich, o pizza cu ananas este a ajuns să coste nu mai puțin de 100 de lire sterline, adică aproximativ 122 de dolari. Prețul i-a lăsat mască pe mulți, mai ales că majoritatea felurilor clasice de pizza din meniul restaurantului nu depășește 17 dolari.
Potrivit sursei menționate anterior, deocamdată nimeni nu s-a încumetat să comande celebra pizza, însă oferta a atras o sumedenie de reacți din întreaga lume.
„Da, pentru 100 de lire poți să ai ananas pe pizza. Comandă și șampania! Hai, monstrule!” este mesajul de promovare al localului.
Quin Jianoran este bucătarul-șef la restaurantul respectiv. Acesta nu este de acord cu punerea ananasului pe pizza, deoarece consideră că nu este tradițional italian. De asemenea, el spune că asocierea dintre dulce și acrișor este originară din gastronomia chineză.
„Frații Panapoulos au combinat aromele chinezești cu un preparat italian, iar asta a stârnit controverse. Este foarte controversat, pentru că oamenii fie îl iubesc, fie îl urăsc. Noi doar ne exprimăm poziția”, a declarat el.
Quin Jianoran consideră că bucătarii, dar și consumatorii, sunt îndemnați să experiemnteze în ciuda controverselor iscate.
Pizza cu ananas a devenit un adevărat fenomen. Astfel că, în 2017, fostul președinte al Islandei, Guðni Th. Jóhannesson, a fost nevoit să clarifice în mod public faptul că nu va interzice pizza cu ananas, în urma unei declarații împotriva acestei combinații care a devenit virală pe rețelele de socializare.
Ba mai mult, chiar în Napoli tradiția a fost contestată, după ce maestrul Gino Sorbillo a introdus în meniu acest sortiment controversa.
Povestea incredibilă a tinerei de 14 ani din Timiș care a născut în baie singură, după ce a ascuns sarcina de părinți. C...