Căutare Live

Rețete pentru începători

Dacă ești la început de drum în tainele bucătăriei, atunci nu trebuie să te agiți foarte tare pentru că există numeroase rețete pentru începători, simple și rapide.

Dacă ești începător și vrei să te apuci să înveți cum stă treaba cu gătitul, trebuie să începi cu rețete simple, care nu necesită cunoștințe vaste de coacere sau fierbere și nici ingrediente complicate, care ți-ar putea sa bătăi de cap.

shutterstock

Nu trebuie să pierzi ore întregi în bucătărie și nu trebuie să studiezi cărți de bucate pentru a pregăti câteva preparate cu adevărat delicioase.

În ultima vreme, tot mai mulți oameni au început să își pregătească singuri de mâncare și asta pentru că trăim din ce în ce mai mult timp în casă, iar avantajos este să-ți cumperi tu ingredientele și să gătești exact ce își place, cum îți place.

Dacă ești începător și vrei să te apuci să înveți cum stă treaba cu gătitul, trebuie să începi cu rețete simple, care nu necesită cunoștințe vaste de coacere sau fierbere și nici ingrediente complicate, care ți-ar putea sa bătăi de cap.

Rețete rapide și simple pentru începători

Te poți încumeta să îți pui șorțul de bucătar și să “faci legea” în bucătărie, iar noi îți suntem de ajutor și îți arătăm cum trebuie să faci câteva preparate delicioase pentru tine și pentru familia sau prietenii tăi.

Rețetă cu ciuperci, ouă și sparanghel

Dacă deja ți se pare complicat, mai ai puțină răbdare să citești cât de repede se poate face, iar gustul va fi pe măsură!

Ai nevoie de o pâine albă, integrală, cu semințe, neagră, așa cum ți-o dorești. O tai, iar feliile le pui în tigaie sau în prăjitorul de pâine până se rumenesc.

Într-o tigaie separată pui ciupercile cu puțin, dar foarte puțin ulei, după ce le-ai spălat și curățat. Le lași la rumenit 5 - 8 minute. După le scoți și adaugi sparanghelul, care va fi lăsat 5 minute, cât să se rumenească puțin.

Ștergi tigaia sau o speli, iar apoi pui puțin ulei, 4 ouă bătute și amesteci în ele cu o spatulă pe timpul gătirii, până ce se formează fâșii micuțe.

Când totul e gata, iei feliile de pâine le ungi cu unt, pui ouăle, ciupercile și sparanghelul peste. Gata, ai o masă delicioasă! Nu uita să adaugi sare sau piper după gust. Însă, dacă nu ai timp și răbdare să faci un astfel de preparat, cel mai bine comanzi din aplicația eatZZ ce îți face cu ochiul!

Salată cu năut, ardei copt și brânza halloumi

Această salată delicioasă este perfectă pentru cei care sunt vegetarieni și nu numai. Se prepară ușor și are ingrediente cât se poate de sănătoase.

Ai nevoie de 100 de grame de fasole verde păstăi, o conserva de naut, o ceapă roșie, 150 de grame de branză halloumi, 100 de grame de roșii cherry, doi ardei copti de la conservă, 4 linguri de ulei de măsline, o mână de frunze de rucola, două legături de pătrunjel, câteva felii de lime sau lămâie, sare și piper după gust.

Acum că ai toate ingredientele, fierbe fasolea verde cu puțină sare. Las-o pe foc vreme de 3 minute, scurge fasolea și pune-o într-un bol cu câteva cuburi de gheață. Gheața o va ajuta să își păstreze culoarea și să fie crocantă.

Într-o tigaie pune 3 linguri de ulei de măsline, încinge-l și pune feliile de brânză halloumi la rumenit. Apoi, adaugă toate legumele tăiate într-un bol și fă un dressing din ulei de măsline, zeama de lămâie și pune peste salată. Gata, ai o salată delicioasă făcută de tine, repede și simplu, însă te poți inspira și din slatele care se găsesc în aplicația eatZZ, iar la Oh! Salad ai numeroase opțiuni fantastice.

Rețetă simplă cu vinete

Dacă adori vinetele și grătarul, atunci avem pentru tine o propunere pe care nu o poți refuza: rondele de vinete la grătar cu pătrunjel și sos de lămâie cu usturoi. Ai nevoie de 3 sau 4 vinete pe care le speli bine și le tai felie cu felie. Adaugă peste rondelele de vinete sare de murături și lasă-le așa vreme de 30-35 de minute, în acest fel iese sucul amar. După ce au trecut minutele alocate, trebuie să ștergeți/tamponați feliile de vinete pentru a elimina excesul de sare și apă.

Să trecem la sosul de usturoi cu lămâie! Trebuie să tăiați și să tocați mărunt usturoiul, adăugați sare și frecați cu trei linguri de ulei de măsline și stoarceți lămâie cât cuprinde.

Acum puneți rondelele de vinete pe grill și după ce s-au rumenit le ungeți cât sunt calde cu sosul de usturoi. Tocați pătrunjelul și adăugați peste. Vinetele pot fi servite calde sau reci, sunt la fel de bune!

Îți mai dăm câteva rețete simple pe care e poți găti: paste cu sos de roșii, legume fierte și asezonate, salate cu legume și ton, ardei copți asezonați cu oțet/lămâine și ulei de măsline, astea și multe altele pe care le puteți încerca și le puteți descoperi și în restaurantele din aplicația eatZZ.

Comandă acum și inspiră-te din ceea ce bucătarii reușesc să facă!

Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia

Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante

Idei de mâncare cu cartofi. Rețete delicioase...
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Pentru o zi aniversară, o zi onomastică sau pentru un weekend petrecut cu familia și...
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022. Leii iau o decizie dificilă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. În...
Parteneri
Tort de morcovi cu mango și cremă de brânză
Catine.ro
Ultimele știri
x