Antena Căutare

Super Neatza, 2 octombrie 2022. Cum depozitezi corect alimentele la frigider sau în congelator. Ce spune un expert în organizare

În ediția de Super Neatza din data de 2 octombrie 2022, Răzvan a stat de vorbă cu Diana Mihăilă, primul specialist în soluții de organizare din România, despre cum depozitezi, în mod corect, alimentele la frigider sau în congelator.

Galerie
Super Neatza, 2 octombrie 2022. Cum depozitezi corect alimentele la frigider sau în congelator. Sfaturi de la Diana Mihăilă, expert în organizare | Antena 1

În ediția de duminică, 2 octombrie, Diana Mihăilă a fost invitată în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, unde le-a arătat atât celor prezenți, cât și celor de acasă trucuri eficiente de depozitare a produselor la frigider sau în congelator. Astfel, specialistul a luat ca exemplu legumele congelate de la Gradena.

Cum depozitezi, în mod corect, alimentele la frigider și în congelator. Sfaturile unui expert în organizare

Răzvan a stat de vorbă cu Diana Mihăilă, în platoul de la Neatza, despre cum să ne facem „munca” mai ușoară atunci când vine vorba de organizarea și depozitarea alimentelor la frigider sau în congelator.

Specialistul este de părere că, încă de pe acum, ar trebui să ne planificăm cum vom organiza și depozita produsele. Motivul este că mai este puțin și se apropie perioada Crăciunului, dar și petrecerea de Revelion.

„Dacă începem să planificăm de acum, putem să profităm și de prețuri mai bune, pentru că în ajunul sărbătorilor ele o să oscileze, iar bugetul familiei va varia.

Ne facem provizii, ne uităm ce putem să cumpărăm mai devreme, cum să le punem la păstrare astfel încât să fie în acord și cu ce ne dorim să mâncăm în perioada următoare, dar și în săptămânile și lunile ce vin”, a explicat Diana Mihăilă.

Legumele congelate sunt o variantă foarte bună de provizii. Le poți ține câteva săptămâni bune, în congelator, chiar și în frigider - circa o săptămână.

„Dacă le-am pus în congelator și am desfăcut punga, dar nu am folosit-o în totalitate, este recomandat ca în circa o săptămână să o folosim, la fel, pentru un nou tip de mâncare”, a precizat Diana Mihăilă, arătând spre produsele Gradena.

Cum aranjezi alimentele în containerele din congelator sau frigider

Putem să păstrăm legumele în coloană, sortând pe categorii de produse sau punând un singur sortiment de legume. Putem folosi clești sau cleme în cazul în care avem pungi desfăcute.

O altă variantă este să folosești elastice pentru bani, pentru că sunt accesibile ca preț.

În cazul în care ambalajul s-a rupt și nu mai poate fi păstrat la frigider sau în congelator, vom transfera conținutul într-o pungă cu fermoar, care este un ambalaj reutilizabil.

„Te rog, Răzvan, să scrii data de astăzi, pentru a ști când e sigilat. Asta înseamnă că în maximum o săptămână legumele congelate trebuie gătite”, i-a propus expertul lui Răzvan, care a făcut întocmai.

„Avem cutiile organizatoare pentru frigider. Pot fi ajustabile ca dimensiune, fiind potrivite pentru acele categorii de produse pe care vrei să le gătești.

Avem un organizator de silicon pentru doze de orice fel, de orice dimensiune. Este la îndemână pentru că, atunci când deschizi ușa frigiderului, produsele nu mai cad”, a mai continuat Diana Mihăilă.

Când vine vorba de oala cu mâncare, este mult mai eficient dacă am pune restul de alimente într-o caserolă transparentă. În felul acesta, vedem și ce cantitate mai avem.

„Organizarea este un manifest pentru sustenabilitate și caritate, pentru că tot ceea ce nu ne mai trebuie, poate fi refolosit, poate avea o viață nouă în casa noastră sau a altora”, a explicat specialistul.

„Până anul trecut, eram campioni la risipă alimentară, iar cifrele erau îngrijorătoare. Se spune că aruncam în jur de 45% din ceea ce cumpăram”, a intervenit Răzvan.

Cum prelungești valabilitatea fructelor

De exemplu, dacă învelim coada mănunchiului de banane cu folie alimentară, este demonstrat faptul că bananele vor face petele de coacere mai târziu. Putem să le păstrăm și la frigider, și la temperatura camerei.

„Organizatoarele sunt foarte simple. Poate că nu le îndrăgim neapărat că sunt din plastic, dar sunt foarte eficiente și, în felul acesta, evităm ca frigiderul să se murdărească. În momentul în care ai de luat ceva, este mult mai ușor de manevrat un astfel de coș”, a arătat Diana Mihăilă.

„Pungile cu fermoar sunt preferatele mele, pentru că se manevrează bagajele pe aeroport nu foarte eficient și atunci este bine să-ți pui toate produsele care curg și îți pot afecta vacanța în astfel de ambalaje până la destinație și înapoi”, a conchis Răzvan, în platoul de la Neatza.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x