Ionuț Budișteanu, lansează primul să proiect antreprenorial la Festivalul Ambasadelor. VisionBot, este un robot semi-industrial de tipul „pick and place” care poate ajuta, în viitor, ingineri electroniști, profesioniști din domeniul tehnologiei, inventatori, studenți sau tineri antreprenori care vor să producă diverse echipamente electronice în propriile ateliere.
Ionuț a realizat robotul pornind de la probleme cu care chiar el s-a întâlnit de-a lungul timpului, astfel multe invenții și device-uri electronice rămân la stadiul de prototip și dispar pentru că autorii lor nu își permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susțină producția. VisionBot asamblează cu precizie plăci electornice, plasând fiecare componentă la locul ei, rezistențe, condensatoare, micocontrolere.
Pentru a nu avea erori în plasarea componentelor, sistemul folosește două microscoape digitale și un software care completează întregul sistem, acesta putând corecta eventualele erori de translație atunci când sunt ridicate componentele electronice. Cea mai interesantă „componentă” a robotului este reprezentată tot de softul care poate importa scheme electornice, astfel fiind mult mai ușor și rapid de utilizat.
Ionuț Budișteanu, speranța României în materie de Artificial intelligence. Ionuț a fost întotdeauna pasionat de calculator. De la 3 ani părinții nu-l puteau desprinde din fața computerului. Atunci au observat că, spre deosebire de ceilalți copii de vârsta lui, el nu se uita la televizor și nici nu ieșea la joacă. Stătea ore în șir în fața calculatorului, încercând să descopere singur soluții pentru probleme de informatică.
În anul 2013, Ionuț a câștigat premiul cel mare, Gordon E. Moore, la cea mai amplă competiție preuniversitară de știință și inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), organizată în Phoenix, Arizona. Alături de premiul Gordon E. Moore, Ionuț a obținut și premiul I acordat de American Association for Computing Machinery; Premiul Best Category Award, secțiunea Computer Science; Premiul First Award, Computer Science.
Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunțat că a decis sa denumească un asteroid cu numele lui Ionuț Budișteanu, în calitate de câștigător al Intel ISEF 2013.
Tot în anul 2013, Ionuț a uimit întreaga planetă, clasându-se, în topul revistei Time pe locul 9 într-un interesant clasament al celor mai influenți adolescenți ai planetei.
În luna aprilie a acestui an, Ionuț a participat la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva unde a obţinut o medalie de aur de la Institutului Francez pentru Inventatori, precum şi medalia de argint pentru prezentarea proiectului său în cadrul Salonului de Inventică. Premiile obținute au fost pentru un dispozitiv electronic, capabil să proceseze în timp real imaginile, pentru a detecta comportamentele anormale şi a transmite avertizările necesare, cu aplicaţie imediată, de exemplu, în cazul unui jaf îndreptat împotriva unui bancomat.
Acest geniu al informaticii, are 22 ani și este student al Universității București și membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu din 2010.
Așa trimiți fișiere instant, gratuit! Cele mai bune servicii de transfer de date... Cu aplicația asta mergi pe stradă noaptea fără să-ți mai fie frică! Descarc-o acum...