Antena Căutare

Nimeni nu așteaptă cu bucurie ziua curățeniei: 4 tehnici inedite care te vor ajuta să termini mai repede

Curățenia este o muncă necesară, care ne răpește însă mult timp liber. Pe de o parte, în ultimele decenii, timpul alocat curățeniei a scăzut, așa cum arată un studiu citat de Telegraph. Dacă în 1965, femeile din Marea Britanie petreceau în medie 44 de ore pe săptămână făcând treburi casnice (curățenie, cumpărături alimentare și gătit), în 2012, acest timp a ajuns la 18,2 ore pe săptămână. Însă, înainte, mult mai multe femei erau casnice, iar 2 ore și jumătate pe zi înseamnă destul de mult, în condițiile unui loc de muncă full time.

De aceea, aparatele electrocasnice și tehnicile care ajută la terminarea rapidă a treburilor nu ar trebui subestimate în ceea ce privește calitatea vieții. Iată câteva tehnici care te pot ajuta să termini mai repede curățenia din casă:

1. Folosește un duo eficient: praful de copt și aspiratorul

Ce poate fi mai rapid decât să împrăștii praf de copt, să îl lași să acționeze, iar apoi să dai cu aspiratorul? Din fericire, această tehnică de curățare este potrivită pentru covoare, saltele, dar și pentru culcușul unui animal de companie. Praful de copt îndepărtează mirosurile neplăcute, iar, în timpul în care acționează (15-20 de minute) te poți ocupa de alte sarcini de prin casă.

Articolul continuă după reclamă

Apoi, folosirea aspiratorului e metoda cea mai rapidă pentru îndepărtarea prafului de copt, dar și pentru curățarea covoarelor. Bineînțeles, unele aspiratoare sunt mai eficiente decât altele. Spre exemplu, un aspirator fara sac nu va pierde din puterea sa de aspirare pe măsură ce aspiri, așa cum se întâmplă în cazul aspiratoarelor cu sac, din cauza umplerii acestuia.

2. Folosește un ștergător de geamuri ca să pierzi mai puțin timp curățând baia

Pe faianța din baie și cabina de duș se acumulează rapid reziduuri din săpun, care se întăresc și devin dificil de curățat. În loc să petreci timp frecând aceste suprafețe o dată pe săptămână, poți adopta un obicei eficient. Folosește un ștergător de geamuri, cu burete și lamelă din cauciuc după fiecare duș sau baie, așa cum recomandă și Real Simple. Șterge toate suprafețele pe care obișnuiești să le freci: faianță, cabina de duș și, pe cât posibil, cada. Astfel, va fi nevoie să cureți reziduurile întărite de săpun și șampon mult mai rar.

3. Curăță bine uneltele, ca să eviți nevoia de retușuri

Uneori, terminăm curățenia și, în loc de mirosul plăcut la care ne așteptăm, ne alegem cu unul ciudat, care poate prelungi eforturile noastre. Uneori, motivul poate fi legat de instrumentele de curățenie folosite. Mătura, mopul, cârpele și bureții folosiți trebuie curățați la rândul lor, după ce ai terminat treaba. În caz contrar, vor dezvolta un miros neplăcut, pe care îl vor răspândi prin casă atunci când le folosești.

Poți curăța mătura foarte bine dacă o înmoi în apă caldă cu detergent de vase. Apoi, clătește-o și las-o să se usuce. De asemenea, mopul trebuie clătit bine, iar apoi spălat. Din când în când, e bine să îl lași 15 minute în apă cu clor. De fiecare dată când îl folosești, e esențial să îl lași să se usuce complet - ideal, afară, pe o cârpă, la lumina soarelui, potrivit The Spruce.

4. Renunță la frecat în favoarea soluțiilor speciale

Ca să termini repede curățenia, efortul fizic trebuie evitat, deoarece de cele mai multe ori nu este cel mai eficient. Așa că, dacă petreci timp frecând diferite suprafețe sau aparate, cel mai probabil ai putea găsi o metodă mai rapidă să obții rezultate cel puțin la fel de bune.

Spre exemplu, poți lăsa oțet din vin alb să acționeze peste noapte pe diferite locuri dificil de curățat din baie, iar acesta va lupta împotriva calcarului. Poți chiar să lași capul de duș la înmuiat într-o pungă cu oțet, ca să previi totuși răspândirea mirosului puternic. În plus, în comerț există multe soluții puternice care dizolvă grăsimea întărită din bucătărie, dacă le lași să acționeze, după caz, între 15 și 30 de minute. Nu uita să porți mănuși și să eviți contactul cu pielea.

Sursă foto: Shutterstock

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x