Iata o lista de 7 astfel de aparate care au trecut testul timpului in istoria umanitatii sau au sanse sa o faca in viitor, conform specialistilor.
1. Tiparul
E adevarat ca primul obiect de tipul celor pe care astazi le numim "gadget" nu incapea in nici un buzunar, insa inventia germanului Johannes Gutenberg, din anul 1450 (aproximativ), a dat startul a ceea ce astazi repezinta o industrie mamut, si care influenteaza viata majoritatii locuitorilor de pe Pamant.
2. Aparatul foto
In anul 1888 George Eastman inventa primul aparat foto Kodak destinat oricarei persoane care dorea sa faca poze oriunde, nu intr-un studio profesional. Apoi, 100 de ani mai tarziu, aparea prima camera foto digitala. Astazi, majoritatea oamenilor au folosit macar o data o camera foto digitala, in timp ce mai toate telefoanele mobile sunt dotate in prezent cu camera foto.
3. Radioul
In anul 1901 italianul Guglielmo Marconi a inventat primul sistem radiotelegrafic, lucru ce a deschis calea aparitiei radiourilor. Deja in anul 1920 industria radioului era devoltata, in special in SUA. Sistemul transmiterii undelor radio a stat apoi si la baza aparitiei telefoanelor mobile si comunicarilor de tipul wi-fi.
4. Televizorul
La mai bine de 20-25 de ani dupa introducerea radioului, aparitia televizorului a evolutionat intr-un mod nemaivazut lumea. Televizorul a revolutionat apoi multe industrii, printre care cea a publicitatii.
5. Computerul
Anul 1981 a insemnat introducerea computerului de mici dimensiuni, de birou, foarte asemanator cu ceea ce avem astazi aproape fiecare dintre noi. A fost lansat de IBM, firesc, si s-a numit IBM PC, costand aproximativ 1500 de dolari.
6. Smartphoneul
Poate cea mai revolutionara modernizare a telefoanelor mobile, smartphone-ul are capacitatea de a oferi, intr-un spatiu atat de mic si la indemana, accesul la universul multimedia complex (internet, audio, video, etc). In 2015 peste 65% dintre telefoanele mobile din intreaga lume vor fi de tipul smartphone-ului.
7. E-readerul
Relativ nou, de doar cativa ani, e-readerul este vazut a avea capacitatea de a revolutiona modul in care citim ziarele sau cartile.
foto: voyageronline.com / engadget.com / momo-momo.com