La prima vedere telefonul 3D, arata ca orice telefon inteligent insa are ceva in plus: pe ecranul acestuia se poate vedea continutul 3D fara a fi nevoie de ochelari, intreaga tehnologie fiind inglobata in display-ul lui. La fel ca la cinema sau la televizoarele 3D de acasa, imaginile ies din ecran. Si-l fac pe utilizator sa-i simta mai aproape pe cei cu care vorbeste.
Spectacolul vine insa si cu cateva mici dezavantaje: pentru realizarea efectului 3D scade si rezolutia, ceea ce duce la imagini mai slab calitative. De asemenea, unghiul de vizibilitate al acestor ecrane este destul de scazut, motiv pentru care a aparut doar pentru telefoane de mici dimensiuni, pana la 5-6 inchi. Si bateria tine mai putin, dar pe amatorii de gadgeturi asta nu pare sa-i deranjeze. Un astfel de aparat costa intre 2.000 si 2.500 de lei.
In viitor, spun specialistii, telefoanele vor fi mult mai subtiri si mult mai performante. Vor avea tastatura virtuala si vor proiecta holograme. Oricum, de la aparitia primului telefon mobil, in 1985 si pana acum, transformarea e spectaculoasa. In 11 ani, mobilul si-a redus semnificativ dimensiunile. Sapte ani mai tarziu au aparut ecranele color. Astazi, telefoanele au dispozitive gps, camere cu rezolutie ridicata, acces la internet de mare viteza. Si au ajuns sa inlocuiasca, fara probleme, calculatoarele de birou.