Căutare Live

Cea mai mica antena din lume ar putea revolutiona performantele telefoanelor inteligente

O companie din Edinburgh a creat cea mai mica antena de receptie din lume, potrivit ITProPortal. O tehnologie inovatoare, de patru milimetri patrati, despre care compania spune ca "va revolutiona performantele telefoanelor inteligente".

Reprezentantii companiei Sofant Techologies sunt de parere ca aceasta solutie in tehnologie va transforma performantele smartphone-urilor si tabletelor, facand ca probleme precum semnalul slab si bateria de scurta durata sa fie de domeniul trecutului. Antena va reduce consumul baterie cu 90% si va imbunatati receptia semnalului pentru apeluri pastrand o singura conexiune, dar puternica, in loc sa scaneze continuu pentru diferite surse, asa cum functioneaza antenele utilizate in prezent.

"Design-ul antenelor nu a tinut pasul cu rapida evolutie a dispozitivelor inteligente. Noi protocoale de comunicatie, precum LTE si 4G, vor pune si mai multa presiune pe tehnologia din prezent, ceea ce va avea o foarte mare influenta asupra performantei oferite de un smarphone", a explicat Sergio Tansi, CEO-ul Sofant Technologies.

Antena in miniatura este rezultatul a sapte ani de cercetari, efectuate in cadrul Universitatii din Edinburgh.

Foto: itproportal.com

Google si Samsung pregatesc tableta care sa detroneze iPad-ul de la Apple... Gigantii industriei digitale participa la Congresul Webit...
Ultimele știri