Căutare Live

"K" - cel mai rapid supercomputer din lume

Un supercomputer japonez a devenit cel mai rapid din lume, efectuand calcule de cel putin trei ori mai rapide decat un rival din China, au anuntat dezvoltatorii lui.

Computerul "K" a depasit astfel adversarul chinez "Tianhe-1A", al Centrului National de Supercomputere de la Tianjin, care in noiembrie anul trecut devenise numarul unu in lume prin capacitatea sa de a efectua 2.566 cvadrilioane de calcule pe secunda.


Performanta computerului "K" a fost recunoscuta de "Top500" al supercomputerelor, lista publicata luni la Conferinta Internationala de la Hamburg, Germania. Acesta este primul supercomputer japonez din 2004 care devine cel mai rapid din lume si este un moment simbolic pentru o tara care se mandreste cu tehnologia de ultim moment.

Creatorii computerului spun ca masinaria va fi suficient de puternica pentru a face calcule complexe cu privire la cercetarea climatului, meteorologie, medicina si prevenirea dezastrelor.

Asamblarea computerului a inceput in octombrie 2010 si va fi finalizata in iunie 2012. El este creat din 672 de cabinete echipate cu 68.544 de procesoare. Cand va fi terminat, masinaria va avea 80.000 de procesoare si va opera 10.000 cvadrilioane de calcule pe secunda.

Proiectul a fost lansat in 2006 si a avut un buget total de 1,4 miliarde de dolari.

sursa: antena3.ro

Cosmote Romania lanseaza propriul smartphone!... Nokia Play 360 - miniboxele bluetooth pentru smartphone-ul tau...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri