Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Motivul pentru care nu a fost construit un dispozitiv dedicat Facebook

Acum cateva luni zvonurile erau destul de insistente pe faptul ca Facebook va dezvalui un nou terminal creat special pentru accesul la reteaua de social media.

Ei bine planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, s-ar putea spune intr-un fel, insa aici nu este cazul. Planurile erau diferite de la inceput, insa utilizatorii, fanii fideli ai platformei de socializare aveau probabil alte asteptari. Zuckerberg explica de ce compania a ales sa creeze un launcher pentru smartphone-urile cu Android in loc de un dispozitiv hardware in acest scop. Pe langa faptul ca dezvoltarea platformei pentru Android a fost mai putin costisitoare aceasta a durat si mai putin timp pana la finalizarea ei, spre desoebire de un sistem de operare complet nou, care desigur avea nevoie de mult timp pentru a se integra si a functiona corect. pe de alta parte launcher-ul respectiv ofera posibilitatea de a ajunge la mai multi utilizatori, fiind un pachet software complet gratuit, spre deosebire de un produs fizic ce necesita o achizitie.

"Am fost destul de clar ca nu cred ca lansarea unui dispozitiv dedicat nu este strategia corecta. Suntem o comunitate mai mare de un miliard de utilizatori, si cele mai vandute telefoane, pe langa iPhone pot atinge cifre de vanzari de 10-20 milioane de unitati. Daca am fi construit un telefon acesta ar fi ajuns doar la 1,2 procente din utilizatori. Acest lucru nu ar fi reprezentat un avantaj pentru noi. Dorim sa transformam cat de multe dispozitive putem in aceste Telefoane Facebook. In acest scop am creat Facebook Home.” spune Mark Zuckerberg intr-un interviu catre Wired Magazine.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari