Antena Căutare

(P) Școala online – laptopuri pentru școală

În 2021 mai mult ca oricând cei mici au nevoie de laptopuri pentru școală. Acestea sunt utile oricând pentru ca elevul să fie competitiv în formarea sa ca cetățean al erei digitale, iar acum acest device a devenit deja o necesitate. Așa că din postura de părinți ce ne vedem în fața începerii noului an școlar, ar trebui să înțelegem că tradiționalele ghiozdane, caiete și penare trec în plan secund pe lista de cumpărături, pe când laptopul ajunge în cap de listă.

Un copil la laptop
În 2021 mai mult ca oricând cei mici au nevoie de laptopuri pentru școală. Acestea sunt utile oricând pentru ca elevul să fie competitiv în formarea sa ca cetățean al erei digitale, iar acum acest device a devenit deja o necesitate. | Card Avantaj.ro

Dar nu suntem cu toții buni cunoscători ai acestor dispozitive și există riscul să luăm unul nepotrivit sau să nu știm că există unul disponibil chiar și pentru bugetul redus de care dispunem, mai ales că ne putem baza pe CardAvantaj ca să îl cumpărăm în rate. Să vedem, deci, parametrii optimi ai unui laptop pentru școală:

RAM

Pentru ca laptopul să ruleze fără probleme, memoria internă ideală este de 4GB RAM, orice memorie mai mică va crea probleme, calculatorul se poate bloca și datele se pot pierde. Nu vrem ca elevul să se trezească fără tema la care lucra din cauza unei erori de hardware. În magazine vom vedea că există și dispozitive care au până la 64GB RAM, însă acestea nu sunt în necesare (decât dacă, eventual, elevul are ore de procesare grafică la școală, ceea ce este rar) și în același timp ridică prețul dispozitivului cu câteva mii de lei.

HDD/SSD

Orice memorie externă existentă este acceptabilă, însă o memorie de tip SSD va asigura performanța optimă a laptopului, așa că, deși nu este necesară, aceasta este recomandată. Și un SSD de 128 GB este în regulă, însă periodic din acesta vor trebui șterse date, căci capacitatea de stocare i se consuma. Cu un SSD de la 256GB în sus putem sta liniștiți că elevul îl va putea folosi tot anul. Memorii mai mari de 1TB nu sunt necesare, fie că vorbim de un HDD accesibil sau de un SSD scump.

Procesor/placă grafică

Orice laptop nou găsim în comerț are un procesor ce excede specificatiile unei memorii RAM de 4GB și ale unul HDD/SSD de 256GB, astfel încât putem să ignorăm în mare acest aspect. Însă pentru performanțe optime, ar fi ideal să alegem ceva cu procesor din familia „intel core i”, i3-ul sau i5-ul sunt de bază sau procesoare similare de la AMD. Procesoare de tip i7, i9 sunt scumpe și prea performante pentru nevoile elevului. De asemenea, placa grafică poate fi ignorată, căci aceasta este utilă doar pentru jocuri video sau randare grafică sau, eventual, minare de cryptomonedă, toate trei în afara temelor obișnuite de la școală.

Dimensiune ecran/alte componente

Un laptop cu diagonala de 14'' va fi mai apreciat de elev, întrucât este cu ușurință portabil, însă acestea sunt rare și mai scumpe decât cele cu diagonală de 15'', ambele fiind bune. Placa de bază și placa de rețea sunt oricum bune pe orice laptop nou, așa că putem din nou ignora aspectul. Un aspect esențial este existența unei camere web incorporate, care va fi necesară la cursurile online. Adesea aceasta este prezentă pe orice laptop, dar să ne asigurăm că există.

Astfel, un laptop pe care copilul se poate baza la școală pornește de la 1.500 lei și ajunge până la 2.500 în configurația maximă. Fie că optăm înspre limita de jos sau înspre cea de sus, putem fi siguri de două lucruri: întâi că suntem pregătiți cum se cuvine pentru școala online și apoi că va fi o cheltuială semnificativă - greu de acoperit din simple economii de peste an, mai ales după sezonul concediilor. Din fericire putem plăti prin rate Altex sau la eMAG cu CardAvantaj și copilul poate avea laptopul la dispoziție chiar acum, la începutul școlii, iar noi îl putem achita mai târziu.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x