Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Pompe de căldură sol-apă. Merită investiția?

Atunci când vine vorba de alegerea unor sisteme de climatizare moderne sunt la mare căutare soluțiile durabile, eficiente și fiabile, care oferă echilibrul perfect între confortul interior și un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător.

Atunci când vine vorba de alegerea unor sisteme de climatizare moderne sunt la mare căutare soluțiile durabile, eficiente și fiabile, care oferă echilibrul perfect între confortul interior și un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător.

Cele mai răspândite sunt pompele de căldură sol-apă, care folosesc energia geotermală atât pentru a încălzi, cât și pentru răcirea spațiilor interioare.

Deși implică un cost inițial destul de ridicat, încălzirea geotermală are avantajul de a utiliza energie regenerabilă, favorizând, astfel, reducerea cheltuielilor, dar și a nivelului de poluare. Înainte de a decide dacă merită investiția este firesc să vă informați despre energia geotermală, despre cum funcționează și care sunt beneficiile pe care această soluție le oferă. Mai jos găsiți câteva răspunsuri care v-ar putea fi de folos, însă puteți afla mai multe informații despre pompele de căldură de la hidrogeofor.ro.

Ce este încălzirea geotermală?

Prin încălzire geotermală înțelegem procesul de utilizare a energiei stocate de Pământ ca sursă de căldură. Mai exact, cu ajutorul pompelor geotermale, denumite și pompe de căldură sol-apă, căldura din Pământ este preluată și transferată către casă, asigurând o temperatură interioară plăcută și apă caldă menajeră. Însă, marele avantaj este că aceste pompe de căldură nu sunt benefice doar iarna, ci pot fi folosite și în timpul sezonului cald, când procesul se inversează, iar căldura este transferată din casă în pământ.

Beneficiile încălzirii și răcirii casei cu sistemul pompelor de căldură sol-apă

Principalul avantaj al acestui sistem este eficiența superioară, care asigură reducerea semnificativă a costurilor cu electricitatea. Folosind energia regenerabilă a Pământului, fără să fie nevoie de alte surse suplimentare de încălzire sau răcire, se pot obține economii de până la 70%. Astfel, investiția inițială este recuperată în timp, iar dacă țineți cont că durata de viață a pompelor de căldură geotermale este de peste 25 de ani, vă dați seama mai ușor câți bani puteți economisi pe termen lung.

Un alt beneficiu oferit de pompele de căldură sol-apă este confortul interior sporit. Spre deosebire de sistemele convenționale, care pot fi deranjante din cauza jeturilor de aer sau a zgomotului pe care îl produc în timpul utilizării, sistemul geotermal încălzește și răcește casa uniform, funcționând silențios, fără să incomodeze persoanele aflate în încăperi. În plus, faptul că încălzirea și răcirea sunt asigurate de același sistem, fără alte eforturi suplimentare, reprezintă un alt avantaj pe care merită să îl luați în calcul.

Nu trebuie neglijat nici faptul că pompele geotermale sunt soluția de climatizare cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător. Având în vedere că nivelul de poluare și cel al defrișărilor sunt într-o creștere alarmantă la nivel global, e important de știut că instalarea unui sistem de încălzire geotermală este echivalentă cu plantarea a 750 de copaci. Astfel, pe lângă confortul și economiile de care beneficiați, contribuiți și la sănătatea planetei.

De ce să investești în pompe de căldură sol-apă?

Costul inițial al unui sistem de încălzire geotermal este ridicat, dar și beneficiile sunt pe măsură. Gândiți-vă că aceasta este o investiție pentru viitor, ale cărei avantaje le veți resimți chiar și peste zeci de ani.

La o analiză pe termen lung veți observa că este mult mai ieftin să instalezi o pompă de căldură sol-apă decât să folosești sisteme de climatizare convenționale. Cu economiile asigurate de acest sistem puteți acoperi investiția în primii 5 ani de la instalare. În plus, aveți garanția unei resurse de energie inepuizabilă, deci nu poate fi vorba de creșterea costurilor în timp, precum în cazul gazelor.

Totodată, confortul și siguranța rămân întotdeauna la un nivel superior. Dacă investiți într-o astfel de pompă de căldură nu veți mai avea grija lemnelor, a scurgerilor de gaze sau a reviziilor periodice de siguranță.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui sistem de încălzire eficient și ecologic, iar confortul familiei voastre este mereu o prioritate, merită să investiți în pompe de căldură geotermale. Avantajele de care veți beneficia pe termen lung vă vor convinge că ați luat cea mai bună decizie pentru casa voastră.

Partenerii noștri cred că s-ar putea să-ți placă

 1. Aldo, un câine polițist, nu mai mănâncă de când partenerul său s-a pensionat, în Țăndărei
  Antena 1 Observator
 2. Digi | RCS-RDS te face să renunți la Orange, Vodafone sau Telekom. Nici 10 lei nu dai și ai tot ce îți dorești
  Playtech.ro
 3. Șansă uriașă pentru români! Oricine poate câștiga un milion de euro. Află aici cum
  Playtech.ro
 4. Fetelor, învăţaţi de la ea! Diana Dumitrescu ştia ce vrea! Dorinţa nebănuită a blondinei, înainte de Ziua Îndrăgostiţilor / VIDEO PAPARAZZI
  Spynews.ro
 5. FOTO-BOMBĂ! A lăsat să se vadă aproape tot! Vedeta care s-a pozat multe prea sexy: ”Vă iubesc mult pe toţi!”
  Telekomsport.ro
 6. Replica Simonei Halep, după ce Ilie Năstase i-a cerut să nu mai reprezinte România
  Gsp.ro
 7. Temperaturi-șoc în februarie! Au anunțat cum va fi vremea de mâine. Prognoza ANM
  Capital.ro
 8. DOLIU in PSD! A MURIT fulgerator! Cauza mortii...
  Fanatik.ro
 9. Ce înălțime are, de fapt, Daniela Crudu, atunci când nu poartă tocuri. Puțini cunosc acest detaliu despre vedetă
  Impact
 10. Horoscopul săptămânii 17-24 februarie, cu Camelia Pătrăşcanu: Fecioarele primesc o vestă bună de sus, Racii se gândesc la o despărţire
  Antena3.ro
 11. Se dau 100 000 de euro de la stat! Care e marea condiție pentru a primi banii
  Voxbiz.ro
 12. Metoda inedita gasita de hoti pentru a fura un Ferrari. Dupa cateva ore au facut accident cu el
  Cars.ro
 13. Horoscop săptămânal, 17 - 23 februarie. Se anunță o săptămână a progreselor
  Jurnalul