Căutare Live

Și voi ați descărcat filme de aici?! Cel mai popular site de piraterie, KickassTorrents, a fost închis după arestarea fondatorului său

Site-ul de piraterie KickassTorrents a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, care a fost capturat în Polonia.

Site-ul de piraterie KickassTorrents a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, care a fost capturat în Polonia.

Probabil că pirateria nu va dispărea niciodată, însă acest fapt nu va opri autorităţile să lupte împotriva copierii ilegale de conţinut digital. Cea mai recentă „victimă” este site-ul KickassTorrents, care a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, scrie Go4it.

Acesta a fost capturat în Polonia, după o lungă perioadă de urmărire online, metodele autorităţilor pentru a-l găsi fiind destul de ingenioase. Ironic este faptul că pasul greşit care a dus la arestarea sa a fost chiar cumpărarea de conţinut legal prin intermediul iTunes.

Autorităţile erau de mult timp pe urmele lui Vaulin, acesta mutând adresa şi serverele KickassTorrents de mai multe ori în diferite ţări pentru a se feri de acţiuni legale împotriva sa. Pentru a-l captura mai uşor, agenţii au recurs la o strategie mai puţin ortodoxă, încercând să afle cât mai multe despre el îainte de a trece la fapte. Unul dintre paşi a fost cumpărarea de reclamă pe site pentru a putea avea acces la informaţiile bancare ale KickassTorrents.

Fraudă de un miliard de euro

Conform unui comunicat de presă lansat de Departamentul Justiţiei din Statele Unite, KickassTorrents este responsabil pentru distribuirea de materiale piratate în valoare de 1 miliard de dolari, fiind în acest moment cel mai popular astfel de site din lume.

Ce acuzații i se aduc lui Vaulin

Autorităţile aveau acces la informaţii despre pagina de Facebook a site-ului, inclusiv la IP-ul de pe care s-a efectuat ultimul login. Atunci când adresa IP a concis între pagina de Facebook şi o tranzacţie legală de pe iTunes, ambele cu conturile lui Artem Vaulin, aceste probe au putut fi folosite alături de datele bancare pentru a dovedi că acesta este în spatele site-ului de piraterie.

Vaulin va fi judecat pentru infracţiuni de conspiraţie, pentru spălare de bani şi două capete de acuzare de încălcare a drepturilor de autor.

Momentan, Vaulin este în arestul poliţiei în Polonia, Statele Unite încercând să obţină un acord de extrădare pentru a fi judecat în statul Illinois, unde a început urmărirea iniţială pentru arestarea fondatorului KickassTorrents.

Semnul care îţi arată că cineva a încercat să îţi acceseze telefonul! Aşa te poţi asigura că nu se va mai întâmpla asta... Vrei să ştii dacă cineva a intrat pe contul tău de Facebook? Iată cum îţi dai seama uşor...
Ultimele știri