Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Tehnologia INVERTER: ce este și de ce e important să fie încorporată în aparatele de aer condiționat

Perioada primăverii îți oferă un bun prilej pentru a întâmpina pregătit zilele toride de vară. În aceste zile, în multe clădiri se desfășoară tradiționala igienizare sau curățenia de primăvară, moment numai bun pentru instalarea unui aparat de aer condiționat în locuința sau spațiul tău de lucru.

Perioada primăverii îți oferă un bun prilej pentru a întâmpina pregătit zilele toride de vară. În aceste zile, în multe clădiri se desfășoară tradiționala igienizare sau curățenia de primăvară, moment numai bun pentru instalarea unui aparat de aer condiționat în locuința sau spațiul tău de lucru.

În alegerea modelului potrivit, alături de costul achiziției aparatului, ia în calcul cheltuielile de instalare și consumul energiei electrice. Tehnologia INVERTER îți asigură eficiență energetică maximă și scade cheltuielile facturii lunare cu până la 30% față de aparatele convenționale.

Ce este tehnologia INVERTER?

În cazul unităților de aer condiționat convenționale, compresorul lucrează din momentul în care pornești aparatul și se oprește când a ajuns la temperatura selectată. Ori de câte ori compresorul este în funcțiune, contorul de energie electrică înregistrează, iar consumul cel mai mare de curent se înregistrează în momentul pornirii. Tehnologia INVERTER controlează viteza compresorului pentru a regla continuu temperatura, fără a opri motorul acestuia. Astfel, tensiunea nu mai fluctuează pentru a reporni compresorul, care funcționează constant, iar tehnologia INVERTER îi ajustează viteza atunci când senzorii simt creșterea temperaturii, aducând-o la valoarea optimă fără a-l opri.

Care sunt avantajele unui aparat de aer condiționat cu INVERTER?

În primul rând, deși compresorul funcționează în permanență, factura la curent scade, deoarece consumul mai mare de energie se constată la procesul de oprire și pornire a compresorului.

Pe lângă eficiența în consumul energiei electrice, unitățile de climatizare cu INVERTER au și o durată de viață mai lungă, deoarece fluctuațiile de tensiune specifice manevrelor repetate de pornire și oprire a aparatului sunt eliminate.

Principiul tehnologiei INVERTER de evitare a pornirii și opririi compresorului îi asigură aparatului de aer condiționat o silențiozitate sporită, deoarece zgomotul cel mai mare îl produc tocmai aceste manevre de începere și încheiere a lucrării motorului.

Top 3 aparate de aer condiționat ultramoderne

Dacă ești în căutarea unui aparat de aer condiționat pentru locuința sau locul tău de muncă, nu te lăsa intimidat de prețul mai mare de achiziție a produselor cu tehnologie INVERTER. Acest cost mai mare va fi amortizat în scurt timp prin scăderea cheltuielilor lunare la energie, comparativ cu un aparat convențional, mai ieftin la cumpărare, dar mai scump la întreținere. În plus, poți opta pentru un aparat de aer condiționat cu plata în rate, ca să nu îți destabilizezi bugetul de cheltuieli.

  • Aparatul de aer condiționat ARISTON ALYS PLUS 35 INVERTER, cu o capacitate de răcire de 12.000 BTU, are cel mai înalt grad de eficiență energetică (A++), este ultra silențios și se potrivește pentru crearea unui ambient plăcut în spații mai mici. Opțiunea „Follow me” asigură un control exact al temperaturii prin telecomanda termostat, cu un ventilator de 12 viteze. Funcția „Memory” înregistrează temperatura și viteza ventilatorului preferate de utilizator.
  • Pentru o încăpere mai mare, îți recomandăm DAIKIN Comfora Bluevolution FTXP50L-RXP50L INVERTER, cu 18.000 BTU și Wi-Fi încorporat. Clasa de eficiență energetică este A++ și funcționează silențios până la 20 dBA. O aplicație dedicată îți permite să controlezi unitatea oriunde te-ai afla, de pe computer, laptop, tabletă sau smartphone. Unitatea internă are un design modern și compact, potrivit pentru a fi montată în spațiul de deasupra ușii.
  • NORDSTAR CS-70V3A-WB156AE2B-W3 INVERTER de 22.000 BTU, cu Wi-Fi Ready, are o eficiență energetică A++ pentru răcire și A+ pentru încălzire. Puterea mare BTU îl transformă în produsul ideal pentru încăperi de peste 50 de metri pătrați și cu o înălțime mai mare de 3 metri. Datorită ventilatorului unității externe confecționat din palete în formă de dinți de fierăstrău, zgomotul de funcționare este redus. Programul de funcționare Confort adaptează compresorul pe timp de noapte. În cazul unei pene de curent, aparatul pornește automat la ultima setare memorată. Filtrul catalizator rece îndepărtează mirosurile neplăcute din atmosferă, iar dezumidificarea funcționează fără a influența atmosfera din ambient.

Deși este utilizată pentru aparatură de ultimă generație, tehnologia INVERTER a fost inventată la începutul secolului trecut pentru a transforma curentul continuu (DC) în curent alternativ (AC). În cazul aparatelor de aer condiționat, compresorul este elementul care reglează temperatura în două trepte de funcționare: la capacitate maximă – cu un consum de energie pe măsură – și în stand-by. Cele trei beneficii ale acestei tehnologii – consum scăzut de energie, silențiozitate și durabilitate – recomandă investiția într-un aparat de aer condiționat viabil, economic și de calitate.

Recomandari