Top 10 camere web pentru muncă de acasă

O cameră web este unul dintre accesoriile ideale pentru calculator atunci când eșți antrenat în diferite activități, în special în cele de ordin profesional.

O cameră web este unul dintre accesoriile ideale pentru calculator

Ca și celelalte periferice care completează perfect atribuțiile unui calculator menit să-și atingă scopul personal sau profesional, camera web nu este adesea un moft, ci o adevărată intensitate.

Iar dacă ți-ai mutat în această perioada biroul acasă, cu atât este mai important să dispui de o camera web pe măsură care nu-ți va da peste cap întreagă activitate personală.

PC-urile clasice, prevăzute cu unitate optică și desktop nu vin echipate cu această camera web.

Cât despre leptop-uri, ei bine, adesea nici ele nu vin la pachet cu o camera web cel puțîn decentă.

Partea bună e că o camera web de calitate nu costă o avere și îți poate oferi mai multe avantaje decât te-ai fi așteptat vreodată.

Cât de performantă trebuie să fie o cameră web?

În zilele noastre, că să ne putem desfășura activitățile zilnice cu ușurință și exact așa cum ne-am dorit e necesar să investim deseori sume colosale, cu atât mai mult când vorbim de gadgeturile de uz profesional care necesită proprietăți și implicații financiare pe măsură.

Indiferent de destinația de uz, atât gadgeturile cât și accesoriile aferente trebuie să fie de calitate, durabile, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să-ți măreșți puțîn bugetul pentru a te bucură de performanțe vaste și de o durata de viață mai îndelungată.

Aceste principii vizează și camera web, de unde și întrebarea multor potențiali cumpărători - cât de performanță trebuie să fie camera web?

În niciun caz o camera web de calitate sau performanță nu trebuie să coste cât o locuința sau cât gadgeturile cu care această este asociată. Bineînțeles, investiția în camere web depinde și de destinația de uz.

De exemplu, dacă eșți angajat al unei multinaționale care pune accent pe calitatea serviciilor oferite la care contribuie cele mai dezvoltate tehnologii, și camera ar trebui să fie pe măsură.

Evident, angajatorul ar trebui să fie capabil să-ți pună la dispoziție toate resursele necesare, dar știm cu toții că asta nu se întâmplă mereu, nu-i așa?

O camera web performanță ar trebui să-ți ofere în principal un grad de acuratețe vizuală ridicat, indiferent de condițiile din mediul ambiant.

Așadar, această ar trebui să fie însoțită inclusiv de un senzor care are capacitatea de a detecta și de a autoregla intensitatea luminoasă astfel încât să-ți afișeze chipul într-un mod cât mai clar, chiar și în condiții de iluminare slabă.

Practic, ea trebuie să fie capabilă să redea cât mai real față ta, fără acel efect de încețoșare sau prezența inestetică a unor pixeli.

O camera performanță poate fi însoțită și de un microfon care să tramsmita sunetul la fel de clar, la o intensitate optimă fără a stă 1:1 în raport cu dispozitivul utizat și care să te ajute inclusiv să filtrezi și să anuleze posibilele zgomote de pe fundal.

Compatibilitatea vastă cu numeroase dispozitive, prezența unui unghi larg de vizualizare (precum cel la 180°), ușurință în instalare și utilizare sunt alte bonusuri cu care o camera performanță poate veni la pachet.

Cât de scumpă e o cameră web performantă?

Dacă eșți nevoit să-ți pui bugetul la bătaie pentru a-ți achiziționa o cameră web, cu siguranță prețul de achiziție se poate transformă într-o adevărată provocare și în cea mai importantă întrebare sau într-un element definitoriu de luare a unei decizii.

Partea bună e că prețul e elementul de care trebuie să-ți faci cele mai puține griji, căci poți să-ți achiziționezi și o camera web cu investiții minime.

N-am putea spune cu exactitate cât costă o camera web performanță care să îndeplinească o parte sau toate caracteristicile esențiale menționate anterior, căci piață este într-o continuă fluctuație și de la o zi la altă apar gadgeturi și accesorii pentru acestea din ce în ce mai performanțe. Noile lansări de produse transformă prețurile accesoriilor deja existente, făcându-le mai accesibile pentru un număr mai mare de oameni.

Așadar, nu este obligatoriu nici să te orientezi către astfel de camere apărute pe piață în ultimul an sau ultimele luni, pentru a te bucură de o camera cu adevărat utilă, adecvată nevoilor tale sau o camera performanță.

Nu uită și faptul că în ciuda unor performanțe enorme care ți-ar putea atrage atenția cu ușurință, mai există posibilitatea că în prezent tehnologia actuală să nu fie capabilă să exploreze aceste performanțe și să te poți beneficia de toate avantajele.

De exemplu, că o camera să poată acționa în modul 4K este nevoie și de un dekstop/soft cu aceste performanțe. Almiteri performanțele sunt cancan și vei remarcă poate, doar mici îmbunătățiri la calitate, dar nimic ieșit din comun.

Cel mai important atribut la capitolul preț e sursă de la care îți achiziționezi camera. De la producător și până la vânzător e cale lungă, așa că tot procesul care are loc până când camerele web ajung în magazine se va axa pe costuri, care se vor reflectă în cele de achiziție.

În mediul online vei găși întotdeauna mai multe modele pe care le poți compară cu ușurință, dar și variante de preț mult mai accesibile.

Top 10 camere web pentru muncă de acasă

Când ai foarte puține cunoștințe despre tehnologie în adevăratul sens al cuvântului sau când timpul nu e de partea ta, așa cum ni se întâmplă tuturor, puțînă inspirație s-ar putea să-ți deschidă orizonturile cunoașterii.

De aceea am adunat câteva sugestii de camere web pentru toate buzunarele, ce se vor potrivi perfect pentru muncă de acasă și pe care le poți lua în considerare atunci când decizi să transformi această alegere într-o achiziție pe bune. Iată top 10 camere web pentru muncă de acasă!

1. Camera web Trust SpotLight Pro, USB, Microfon

Cea mai accesibilă camera web pe care o poți achiziționa este cea de la Trust SpotLight, o camera ce nu depășește rodul imaginației la capitolul perfromante, dar care totuși poate face diferența la capitolul calitate spre deosebire de o camera integrată într-un dispozitiv.

Această camera are o rezoluție de 1.3 pixeli și este o camera compactă pe care doar o asociezi cu dispozitivul în cauza, cu sistem de operare Windows.

2. Camera Web QUMOX FULL HD, 30fps, Microfon, unghi de vizualizare 110°, USB

Pentru implicații financiare ușor mai mari poți alege o camera ceva mai performanță și compatibilă atât cu dispozitive MAC, cât și Windows. Camera QUMOX este ideală pentru videoconferințe având un unghi larg de vizualizare și o viteză de procesare de 30 fps. Asta înseamnă că înregistrările vor fi redate într-un timp mai scurt, fără a întârzia transmisia către destinatar și redarea în reluare.

Camera suportă o înregistrare video cu rezoluția de 1920X1080, asemeni unui telefon mai performant, deci full HD.

3. Camera Web Xiaomi Imilab W88S, Full HD

Piață chinezească de gadgeturi ne-a demonstrat deja că putem dispune de accesorii cu performanțe foarte bune, la un super preț. Așa este și camera web de la Xiaomi ce deține un unghi de vizualizare de 85° și o camera de 2MP cu 30 fps, dar care funcționează în regim similar cu opțiunea menționată anterior.

Această vine totuși cu un plus și anume prezența conexiunii WIFI, care o face mai simplu de conectat la dispozitive de acest tip, dispozitive trecute de generația Windows 7, MAC sau Chrome OS.

Microfonul este integrat strategic în corpul camerei, astfel încât această își păstrează aspectul elegant și dimensiunile compacte.

4. Camera Web Serioux SRXW-HD1080P, Full HD, CMOS 30fps, Microfon

Din aceeași sfera de preț, dar cu performanțe mult mai vaste, îți poate îndeplini toate nevoile și camera web Serious, seria SRXW-HD1080P.

Această camera suportă două formate video la 30 fps (standard am ptea spune) și este însoțită de un senzor de imagine de 2MP, prevăzut cu capacitatea de autoajustare a unor elemente importante: contrast, lumina, echilibru de culoare și nuanță etc.

Nu e o camera wow, dar este fără îndoială o alegere mult mai performanță față de alte modele, la un preț destul de avantajos.

De asemenea, vorbim de o camera ce poate fi utilizată în raport cu diferite sisteme de operare, având o utilizare intuitivă.

5. Camera WEB Tellur Basic, Full HD 1080p, USB

Brandul Tellus este angajat într-o misiune de specialitate producând accesorii de calitate pentru numeroase gadgeturi de uz zilnic, dar inclusiv și pentru automobile. Așa că vorbim despre un brand cu tradiție de la care n-ai cum să dai greș alegându-ți o camera web.

Camera Tellur este o camera prevăzută cu sensor de focalizare manuală, înregistrare în regim full HD cu unghi de vizualizare de 85° și o camera de 2 MP. Este o camera de dimensiuni reduse, compactă și elegantă, care a căpătat deja încrederea a zeci de utilizatori.

6.Camera Web Canyon CNS-CWC5, Full HD 1080p, CMOS, 2MP, USB

O versiune ceva mai inteligență e reprezentată de camera Canyon CNS-CWC5 care-ți pune la dispoziție unul dintre pricipalele avantaje de care menționăm într-unul dintre capitlele anterioare - funcția de reglare automată de ajustare a cantității de lumina și a contrastului, chiar și în condiții de iluminare redusă, pentru imagini și înregistrări clare, transmise în timp util la destinatar.

Deși are un unghi de vizualizare mult mai redus că modelele anterioare și respectiv un grad de vizualizare de 65°, camera web este suficient de puternică încât să te pună în centrul atenției atunci când iei legătură cu șeful tău sau cu clienții.

7. Camera Web Logitech HD Pro C920

Urcând către topuri și respectiv, către categoria “grea”am descoperit și o serie de modele cu adevărat renumite și performanțe, care-ți vor oferi ședințe de un profesionalism aparte. La acest capitol se încadrează și camera Logitech HD Pro, un model cu o camera de 5 MP care asigura o focalizare și o claritate și mai bună asupra subiectului.

Are un mecanism simplu de prindere, un sistem de utilizare intuitiv și compatibil cu versiunile Windows și generațiile noi MAC. E de menționat că această camera nu vine cu sistem de reglare automată a luminii.

8. Camera Web C930C, Full HD 1080p, Zoom 4X, Unghi 90°, Autofocus HQ

Tot din seria camerelor web de top putem vorbi și despre Longitech C930C, o camera web dotată cu lentile Zeiss din sticlă de cea mai bună calitate, lentile renumite pentru focusul și claritatea pe care acestea o oferă.

Regăsim la această camera foarte multe avantaje: zoom digital, focus automat HQ, sistem dual de microfoane înzestrate cu tehnologia de filtrare a zgomotelor de pe fundal, rezoluție full HD și tehnologie de automatizare a distribuției de lumina, pentru a te bucură de conversații de top chiar și în încăperi întunecate.

Așadar, vorbim de o camera compactă, sofisticată, un model de ultima generație apărut pe durata acestui an pe piață și care poate fi un accesoriu durabil.

9. Camera Web Logitech C922 Pro Stream, Full HD, Microfon, USB

Și nu în cele din urmă, vom vorbi și despre câteva modele extrem de sofisticate de camere web, începând cu modell Longitech C922 Pro Stream.

Această camera web poate fi utilizată atât în scop personal, în raport cu o serie de hobby-uri omniprezente, dar și la nivel profesional. Nu te lasă înșelat de camera de 2MP care suportă până la 2 formate video sau de stream.

Deține conectivitate clasică, tip USB, dar și conectivitate Bluetooth și poate înregistra atât la 30 fps, cât și la 60 fps în regim full HD. Caracteristicilor menționate până acum, la modelelor precedente, de care dispune și această camera, se adaugă funcția de înlocuire a fundalului care schimbă cu totul experiență de utilizare.

10. Camera web Logitech BCC950

Pe podiul se regăsește și camera web Logitech BCC950, o camera alcătuită dintr-un sistem de două piese - camera web cu suport, două microfoane cu capacitatea de anulare a zgomotului de pe fundal și sistem de ajustare a proprietăților prin intermediul butoanelor prevăzute de-a lungul suportului, cât și cu o telecomanda care face posibilă personalizarea camerei mai ușoară, de la distanță, în funcție de nevoi.

Practic îți poți susține conferințele chiar și dintr-un loc mult mai confortabil al locuinței tale.

Iată, așadar, opțiuni de camere web sunt multiple, tu fiind cel care alegi ce camera ți se potrivește, în funcție de nevoi și bugetul pe care-l ai la dispoziție. Care sunt aspectele care te interesează atunci când alegi o cameră web?

Ultimele știri