Căutare Live

Visul a devenit realitate! S-a inventat bateria flexibilă și ultraportabilă, ce te salvează în situațiile de criză!

O nouă baterie litiu-ion flexibilă și ultraportabilă poate echipa dispozitivele mobile de mâine și ar putea fi folosită chiar pentru a alimenta un eventual smartphone flexibil.

O nouă baterie litiu-ion flexibilă și ultraportabilă poate echipa dispozitivele mobile de mâine și ar putea fi folosită chiar pentru a alimenta un eventual smartphone flexibil.

Deși este încă în stadiile preliminare de dezvoltare, bateria creată de Panasonic a fost testată pentru a rezista răsucirilor, îndoirilor și altor deformări mecanice, în timp ce-și păstrează calitățile de alimentare. O baterie litiu-ion normală, folosită în mod obișnuit pentru alimentarea telefoanelor și a altor gadgeturi portabile, își pierde din capacitate atunci când este deformată, scăzând durata de funcționare a aparatului pe care-l alimentează.

Acest prototip de baterie a fost prezentat publicului în perioada 4 octombrie — 7 octombrie, în Japonia, în cadrul expoziției tehnologice anuale CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies).

Bateriile litiu-ion pot fi periculoase în cazul în care nu funcționează în parametri normali, așa cum a fost cazul bateriei care alimentează dispozitivul Samsung Galaxy Note 7, care se poate supraîncălzi și chiar poate exploda. De asemenea, astfel de baterii pot lua foc dacă sunt supraîncărcate.

Prototipul de baterie flexibilă dispune de "o carcasă și de o structură internă de concepție nouă, laminate", care reduc foarte mult riscurile de scurgere sau supraîncălzire, arată Agerpres.

Această baterie are doar 0,55 milimetri grosime și poate fi îndoită până la o curbură cu raza de 25 mm sau răsucită cu până la 25 de grade. Deocamdată capacitatea acestor baterii este foarte mică — între 17,5 mAh și 60 mAh — cu mult sub bateriile litiu-ion obișnuite care depășesc de multe ori 2000 mAh. Pentru moment, o astfel de baterie ar putea alimenta dispozitive cu consum redus, așa cum sunt cardurile smart, cardurile cheie sau obiectele vestimentare smart.

Veste uriașă pentru pasionații de jocuri! Nintendo anunță cea mai tare consolă a momentului! Sigur o vrei și tu!... Habar nu aveai că poți face asta! iPhone-urile includ o tastatură secretă ce poate fi folosită într-un mod inedit. Iată ...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri