- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele procesate din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea este folosită în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși. Se evidentiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitritul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putand declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington.
Branza topită cu cașcaval
Ingrediente: brânză 30%, apă, cașcaval 23%, lapte praf degresat, amidon din cartof, unt, săruri de topire (E-452, E-339), corector de aciditate: carbonat de sodiu.
Branza topită este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depunerile de calciu, respectiv E-339, care emulsioneaza și protejează grăsimile. Are efect laxativ și poate tulbura echilibrul de calciu/fosfor.
Cașcaval
Produsul este făcut pe bază de uleiuri vegetale și cazeină. Se mai numește și „specialitate cu aromă de edam”.
Ingrediente: apă, uleiuri vegetale 28%, cazeină 10%, sare de mare, emulgatori: difosfați de sodiu și citrați de sodiu, aroma edam, conservant: acid ascorbic, gelifiant: caragenan, colorant: beta caroten.
Produsul nu are nimic comun cu niciun fel de brânză! Acesta conține cazeină, extrasă din laptele de vacă sau de oaie și un amestec de apă, uleiuri vegetale, sare de mare, emulgatori conservant, gelifiant și colorant, mixate la nivel industrial și condimentate cu o suspectă „aroma edam”.
Pateurile vegetale și mezelurile de post.
Aceste produse au în compoziția lor peste 12 E-uri! Crenvurștii vegetali, pateurile și salamul de soia menite să suplinească lipsa cărnii și să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu ceea ce vor să imite, sunt pline de chimicale! Sunt pline de otrăvuri, arome, stabilizatori, emulgatori, agenți de îngroșare, coloranți, alergeni și să nu uităm și de reziduurile de pesticide, îngrășăminte, anti-dăunători și toate chimicalele cu care au fost tratate vegetalele și care se regăsesc în acestea, în cantități semnificative.
Pericole:
- fosfații împiedică fixarea calciului în oase
- copiilor li se stopează creșterea
- cresc numarul persoanelor cu osteoporoza,
- crește obezitatea
- gumele pentru omogenizare nu pot fi digerate de tubul digestiv decat în 10 ani
- apar gastrite
- ulcere
- cancer colono-rectal.
(sursa: newsalert.ro)
Dr. Adrian Mina - Cât de dăunătoare este guma de mestecat... Atenție, români! Când trebuie să mănânci cozonac, dacă nu vrei să te îngrași!...