- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Dacă v-ați decis să urmați o cură de slăbire în care să mâncați fructe și legume la discreție, gândiți-vă de două ori. Aveți grijă de unde vă achiziționați produsele, căci riscați să vă puneți în pericol sănătatea.
În America, merele pe care le cumperi de la supermarket pot fi vândute si la un an de când au fost culese. În Europa perioada este puțin mai scurtă, între trei și sase luni. Da, și nu mai e un secret pentru nimeni, că în mareșe rețele de magazine din Romînia, găsim mere de mport.
Merele sunt culese, spălate bine cu apă, săpun și clor. Ceara naturală de pe fructe este îndepărtata si se aplica un strat de ceară comestibilă, pentru ca fructele să reziste mai mult, să fie lucioase și să pară cât mai apetisante. Apoi, un computer le „fotografiază” pentru a se asigura ca toate au forma și mărimea „potrivită”.
Fructele se împart în mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sunt aruncate. Imediat se bagă la rece, unde rămân între șase luni și chiar un an. În aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scăzută, se controlează până și nivelul de oxigen, care trebuie să fie mai mic pentru a preveni îmbătrânirea merelor. În SUA, în aceste frigidere în care sunt conservate merele se bagă și un gaz care anihilează producerea de etilenă, responsabila de zbârcirea și stricarea lor. Substanța se numește SmartFresh și, se pare, a fost aprobată și în Europa.