Ce ne facem cu micozele care apar tocmai in anotimpul cald, cand toata lumea vrea sa poarte sandale? Unghiile ingrosate si galbene sunt cu siguranta nu numai inestetice, dar si bolnave, iar infectia este contagioasa.
Anotimpul cald favorizeaza aparitia micozelor, fara a le contacta neaparat de pe un strand sau o piscine, pentru ca acestea se pot transmite foarte usor.
Simptomele care pot aparea: pielea se inroseste, se descuameaza, apar senzatii de mancarime, iar problemele sunt cu mult mai grave daca este vorb ade o micoza la nivelul unghiilor.
Primele caracteristici sunt: macinarea unghiei, aceasta isi pierde chiar o parte din lama unghiala, ingrosarea unghiei, modificarea treptata a culorii (spre galben sau spre rosu).
Ce se intampla de fapt? Aceste infectii sunt produse de niste fungi, niste microorganisme ce ataca straturile superficiale ale pielii. De cele mai multe roi, acestea sunt favorizate de umezeala si de temperature ridicate. De aceea, vara este "anotimpul micozelor".
Cel mai des, in anotimpul calduros, micozele se instaleaza intre degetele picioarelor, dar nu numai. Micozele pot aparea pe orice portiune a corpului. Copiii, de exemplu, pot suferi de aceasta infectie pe pielea capului. Cele mai predispuse persoane sunt cele care au o imunitate mai scazuta, cei care stau in mediu foarte acid sau in abur foarte mult
Statisticile arata ca un adult din 10 are o problema cu unghiile deteriorate, bacteriile fiind cauza comuna. Trebuie vizitat neaparat un medic dermatolog pentru diagnostic si tratament.
Tratamentul micozelor este de obicei local, prin creme, solutii sau pudre cu efect antimicotic. Micozele nu se vindeca niciodata de la sine, si cu cat tratamentul intarzie mai mult, cu atat riscul de suprainfectare este mai mare.
Sursa foto: 2muchbeauty.com
Top 5 alimente pentru femei... Ceai bio pentru detoxifiere si drenaj...