Cele mai bune exercitii fizice recomandate femeilor insarcinate

Daca esti gravida, nu inseamna ca trebuie sa renunti la exercitiile fizice. Executate corect, sub indrumarea unui instructor specializat, acestea te pot ajuta sa te mentii in forma, fara sa-i dauneze in vreun fel fatului. Florin Neby a prezentat la Neatza cu Razvan si Dani un antrenament special pentru femeile insarcinate.

Femeile insarcinate trebuie sa stie ca exercitiile fizice implica anumite riscuri. Pe perioada sarcinii nu se fac abdomene sau exercitii care sa puna presiune pe zona abdominala. De asemenea, nu se lucreaza cu greutati, deoarece acestea pot afecta coloana.

Pentru mentinerea greutatii, specialistii recomanda ca femeile gravide sa acorde o atentie deosebita si alimentatiei. Se stie ca pe perioada celor noua luni apar asa-zilele "pofte", care pot duce la luarea in greutate. Spre exemplu, o prajitura poate fi inlocuita cu succes de un fruct, iar daca ti-e pofta de pizza, este indicat sa o prepari singura, in casa, cu o lipie din faina integrala, legume si branza.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri