Antena Căutare

Sunt pe rafturile oricărui supermarket: Cinci "otravuri albe" pe care le consumi zilnic

Aceste cinci otrăvuri albe, pe care le consumăm în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate. Potrivit secretele.com, pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este să le eviţi.

Aceste cinci otrăvuri albe, pe care le consumăm în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate. Potrivit secretele.com, pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este să le eviţi.

Orezul alb

Sarea rafinată,
Articolul continuă după reclamă

Laptele de vacă pasteurizat,

Zahărul rafinat,

Făină albă.

Laptele de vacă pasteurizat

Singurul avantaj al procesului de pasteurizare este că prelungeşte perioada de valabilitate a laptelui, dar acest lucru se reflectă din plin în preţul piperat al produselor procesate astfel.

Marele dezavantaj este acela că prin procesul de „pasteurizare” se elimina şi toate enzimele benefice, vitamina A, vitamina C, vitamina B6, şi vitamina B12. În plus, acest procedeu mai şi permite transferul de hormoni şi antibiotice în lapte.

Prin pasteurizare sunt omorâte şi bacteriile benefice prezente în laptele crud, dintre care cele mai importante sunt Lactobacillus acidophilus. Mai mult, elimina aproximativ 20% din iodul existent în mod natural în laptele crud, ceea ce, printre altele, te poate predispune la probleme de constipaţie.

Orezul rafinat

Ştiai că rafinarea orezului alb include o etapă de procesare prin care se îndepărtează stratul exterior şi germenii boabelor de orez? Ei bine, da, şi singurul lucru care rămâne este endosperma, care constă în principal din amidon. Este la fel de important de ştiut că orezul alb poate creşte în mod semnificativ nivelul glicemiei serice, un factor de risc important pentru diabetul zaharat.

Făină albă rafinată

Ştiai că făină albă este alcătuită aproape în întregime din amidon pur? Ei bine, aşa este, plus că făină albă conţine doar o cantitate mică din substanţele nutritive conţinute de boabele neprocesate.

Putem menţiona şi că tratamentele chimice suplimentare la care este supus grâul din care se obţine făină albă contaminează produsul finit cu alloxan, o substanţă utilizată pentru a induce în mod deliberat boli diabetice în populaţiile de şoareci de laborator. În plus, acest compus cu denumirea de alloxan generează cantităţi uriaşe de radicali liberi la nivelul celulelor beta pancreatice, care ajung să fie distruse.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este departe de a fi un aliment real, ci mai degrabă o substanţă chimică non-alimentară. Această substanţă chimică este mai întâi extrasă din surse vegetale precum trestia de zahăr sau sfeclă de zahăr, dar din sucul colectat se elimina prin procesul de rafinare absolut toate proteinele care formează fibre şi 90% din nutrienţii sănătoşi şi utili corpului.

Iată cum se desfăşoară procesul de extracţie – Pentru a îndepărta lichidul din siropul de zahăr se adaugă lapte de var, care generează o reacţie alcalină ce elimina din conţinut aproape toate vitaminele. Apoi se adaugă dioxid de carbon pentru accelerarea etapei de prelucrare cu var, după care lichidul dulce trece prin tuburi care elimina toate impurităţile. Mai urmează încă un tratament, de dată această cu sulfat de calciu, după care zahărul este albit cu acid sulfuric! Iată de ce nu putem consideră zahărul alb un aliment! Nu are proteine, vitamine, minerale, nu are enzime, nici microelemente, nici fibre, nici grăsimi, aşa că nu aduce niciun beneficiu nutritiv. Furnizează energie şi atât.

Sarea rafinată

De cele mai multe ori folosim sarea nepotrivită. Sarea rafinată este în esenţă clorură de sodiu, şi nimic mai mult. Acest tip de sare poate creşte riscul de boli cardiovasculare, dar şi de multe alte boli şi afecţiuni.

Sarea de masă conţine iod, care este necesar pentru o bună funcţionare a organismului, dar cele mai multe alimente procesate bogate în sare nu conţin şi această substanţă. Ce conţin, în schimb, este fluor, un aditiv folosit în procesul de rafinare, care poate face ravagii în organism atunci când este consumat în exces. Consumul acestui tip de sare te predispune la probleme de hipertensiune arterială.

Sursa: secretele.com

Habar nu aveai! Ce se întâmplă în corpul tău la 30 de minute după ce ai fumat?... Pe asta sigur nu o ştiai! SEMNUL de pe picior care îţi arată cât de mult vei trăi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie
Super Neatza, 8 ianuarie 2025. Super joc! Iată cum s-au descurcat concurenții de la ”Power Couple România”, Radu și Alexandra Bucălaie Miercuri, 08.01.2025, 10:11
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x