Antena Căutare

Cum ai grija de sistemul digestiv?

Sistemul digestiv este compus din cavitatea bucala, faringe, esofag, stomac, intestin si glandele anexe, motiv pentru care starea acestuia de sanatate are un impact deosebit in intreg organismul. Rolul acestuia este de a asigura functia de nutritie, descompunerea alimentelor si asimilarea substantelor nutritive in organism.

Sistemul digestiv este compus din cavitatea bucala, faringe, esofag, stomac, intestin si glandele anexe, motiv pentru care starea acestuia de sanatate are un impact deosebit in intreg organismul. Rolul acestuia este de a asigura functia de nutritie, descompunerea alimentelor si asimilarea substantelor nutritive in organism.

Beneficiile unui sistem digestiv sanatos

Studiile au demonstrat ca aproximativ trei sferturi din sistemul imunitar se gaseste la nivelul tractului gastrointestinal, fiind lesne de inteles importanta majora a acestuia in mentinerea sanatatii generale a organismului. De asemenea, tot aici se produc substantele chimice, denumite neurotransmitatori, care mentin legatura cu creierul, si care influenteaza starea psihica a unei persoane. In plus, persoanele care au un sistem digestiv sanatos nu ar trebui sa se confrunte cu obezitatea si prezinta un risc scazut de dezvoltare a cancerului de colon.

Tratamente alternative pe care le poti incerca

Sanatatea sistemului digestiv depinde in primul rand de alimentatie. Dieta trebuie sa fie echilibrata, bogata in fibre si nutrienti, si sa fie bazata pe alimente in stare cat mai naturala. Se recomanda evitarea prajelilor, a dulciurilor, a alcoolului, tutunului si cafelei, dar si a sucurilor acidulate. Recomandarea noastra este Refflor Forte, un supliment alimentar pe baza de probiotice care reechilibreaza flora intestinala, amelioreaza disconfortul abdominal, regleaza tranzitul intestinal, creste eficienta tratamentului cu antibiotice si sustine sistemul imunitar. Pe de alta parte, eliminarea factorului de stres si odihna eficienta sunt conditii esentiale in mentinerea unui sistem digestiv sanatos.

Solutii pentru reglarea tranzitului intestinal

Se recomanda a se manca putin si des, iar hrana trebuie mestecata incet si un timp cat mai indelungat pentru a nu supune stomacul unui efort suplimentar. Totodata, este important sa stai la masa atunci cand mananci si nu sa stai in picioare, pe canapea sau sa mananci in mers. Apa joaca un rol esential in reglarea tranzitului intestinal si in favorizarea metabolismului, prin urmare este recomandat sa consumi minim doi litri de lichide pe zi, inclusiv ceaiuri neindulcite. Nu ezita sa faci miscare minim 30 de minute pe zi, activitatea fizica avand rolul de a favoriza tranzitul intestinal. Consuma constant fibre, pe care le poti lua din cerealele integrale, si probiotice, pe care le poti asimila din iaurturi naturale sau muraturi in saramura si evita alimentele picante, cu efect iritant.

7 indicatii pretioase pentru pastrarea articulatiilor intarite si sanatoase... Cea mai tare DIETĂ a verii: cum SLĂBEŞTI 12 kilograme, în 3 PAŞI, fără să dai vreun ban!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x