Antena Căutare

Cum poți trata diferitele tipuri de acnee?

Află ce este acneea, cu ce tip de acnee te confrunți, dar și care sunt tratamentele faciale care luptă eficient împotriva acestei afecțiuni! Foarte des întâlnită, acneea este denumirea dată coșurilor și punctelor negre ce apar din cauza unui proces inflamator al glandelor sebacee și al foliculilor pilosebacei, în principal pe față, gât, spate și brațe.

Cum tratezi acneea

Contrar credinței populare, această afecțiune nu este caracteristică doar adolescenților, întrucât acneea apare foarte des și la adulți și poate fi cauzată de factori multipli: schimbări hormonale, un regim alimentar deficitar, stres, utilizare de medicamente sau suplimente și produse cosmetice cu formulă prea uleioasă pentru ten.

Tipuri de acnee frecventă și metode de tratament

Există 5 tipuri de acnee, iar tratamentul pentru fiecare este clasificat în funcție de gradul în care este afectată pielea.

Acnee neinflamatoare sau comedoniană este cea mai frecventă și se caracterizată prin prezența punctelor negre, în special pe frunte, obraji și nas. În acest stadiu, medicul dermatolog poate opta pentru săpunuri și exfolianți specifici ce conțin acid salicilic, sulful și peroxid de benzoil.

Articolul continuă după reclamă

Adesea vor fi indicate următoarele proceduri:

- curățarea în profunzime a pielii cu JetPeel sau cu alte dispozitive de curățare facială;

- mai multe ședințe de peeling chimic, realizate în cadrul unei clinici de către un medic;

- microdermoabraziunea, care elimină comedoanele sau coșurile de la suprafața pielii.

Acnee papulo-pustuloasă prezintă coșuri înroșite, inflamate, dureroase și adesea coșuri cu puroi. Pentru tratament se recomandă medicamente antiinflamatorii, dar și antibiotice topice care pot fi utilizate pentru o perioadă prestabilită.

La sfatul medicului dermatolog, tratamentele faciale, precum peeling-ul chimic, microdermoabraziunea sau hidrodermabraziunea, se dovedesc de cele mai multe ori a fi eficiente și elimină după câteva ședințe atât acneea cât și disconfortul produs de această afecțiune.

Acnee chistică nodulară prezintă noduli inflamați în piele, adesea numiți coșuri interne. În aceste cazuri, medicul de specialitate prescrie tratamente sistemice ce conțin antibiotice și contraceptive orale (în cazul femeilor) și se poate apela la excizia chirurgicală și drenaj, la injecțiile cu corticosteroizi administrate direct în chisturile acneice. Tratamentele cu laser Fotona pot ajuta enorm în ameliorarea situației.

Acneea conglobata se caracterizată prin prezența chisturilor sau a nodulilor inflamați, situați la distanțe foarte mici unii de alții. În aceste situații, cicatrizarea este foarte frecventă, astfel încât tratamentul care combină antibiotice topice și sistemice dar și tratamente faciale precum peeling-urile chimice, microdermoabraziunea facială cu diamant, microneedling-ul și tratamentele laser, ar trebui începute cât mai curând posibil.

Acnee fulminans este un tip de acnee mai rar și mai sever, în care leziunile sunt însoțite de simptome precum febră, slăbiciune și dureri musculare. Este mai des întâlnită la bărbați iar pentru tratament sunt indicate medicamente topice, orale și chirurgicale.

Tratamente împotriva acneei

În funcție de gravitate și de tip, acneea poate lăsa urme pe piele sub formă de cicatrici și poate provoca stres emoțional. Tratamentele faciale pentru tratamentul acneei au rolul de a deschide, de a curăța porii și coșurile, de a calmă inflamația, de a netezi suprafața pielii prin stimularea producției de colagen și, nu în ultimul rând, de a corecta urmele, adică semnele sau cicatricile lăsate de acnee.

Vestea bună este că există tratamente faciale eficiente, precum peeling-ul chimic, microdermoabraziunea facială cu diamant, hidrodermabraziunea cu JetPeel, inducția de colagen prin mezoterapia fracționată și tratamentele laser care, combinate cu tratamentul medicamentos prescris de medicul dermatolog, duc la rezultate uimitoare.

Clinica SKiN MedSpa București oferă tratamente faciale care dau cu adevărat rezultate în lupta cu acneea și cu cicatricile post-acnee.

Beneficiază de o evaluare gratuită a tenului tău și de dispozitive sigure, de ultimă generație, dar și de gama de produse pentru piele certificate, testate și alese pentru a da rezultatele dorite, în cel mai scurt timp cu putință.

Indiferent de tipul de acnee cu care te confrunți, înainte de începerea oricărui tratament, un consult de specialitate este obligatoriu.

Sună la 0729 740 704 și programează-te acum!

Sindromul metabolic, cauza diabetului. Ce înseamnă și cum îl putem preveni... Ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci ardei iute! Puțini români știu adevărul...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x