Este indicat ca periodic sa iti privesti cu mare atentie picioarele si in cazul in care apare o schimbare (modificare a culorii, formei sau tegumentului) sa ceri sfatul unui specialist. Poate fi vorba de o ciuperca, mai ales daca pielea din jurul degetelor este inrosita si excesiv de uscata.
2. Mentineti picioarele curate
Pentru a mentine un nivel scazut al bacteriilor, ai grija permanent de igiena corpului. Spala-ti picioarele zilnic, dar nu folosi apa fierbinte ci calaie.
3. Hidrateaza pielea
Cum afara este din ce in mai cald, pielea incepe sa se usuce si astfel pot aparea fisuri si crapaturi. Pentru a evita aceste probleme se recomanda utilizarea unor creme hidratante.
4. Poarta sosete de bumbac
Este mai mult decat indicat ca sosetele tale sa fie din bumbac. Folosirea unora din elastan sau alte materiale nu face decat sa ajute la proliferarea bacteriilor din acea zona.
5. Incaltamintea potrivita
Chiar si la capitolul incaltaminte trebuie sa acorzi o atentie deosebita. Materiale ca pielea naturala, bumbacul, panza, plasa sunt foarte bune pentru ca lasa piciorul sa respire. Cumpara intotdeauna pantofii in care te simti cel mai confortabil si nu te baza doar pe criteriul "sunt la moda".
Fii sigura ca daca vei tine cont de aceste sfaturi vei reusi sa scapi de mirosul neplacut al piciorelor. Dar incearca sa nu folosesti spray-uri pentru acestea problema pentru nu face decat sa acopere mirosul, ba chiar sa il inteteasca.
Foto: photo-dict.faqs.org