Greşelile care îţi transformă cafeaua într-un pericol pentru organism. Evită-le pentru a resimţi doar beneficiile acestei nelipsite băuturi din viaţa noastră!

 

Cafeaua este nelipsită din viaţa noastră şi pare elixirul de care avem nevoie dimineaţa, iar când cercetătorii susţin că previne şi boli precum demenţa sau tulburările metabolice, mai resimţim şi noi efectul revigorant şi plusul de energie, atunci clar nu avem niciun regret să o consumăm.

 Totuşi, pentru ca efectele benefice să fie păstrate, trebuie să evităm anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminuează aceste beneficii. Potrivit “Fox News” există unele greşeli pe care le facem în legătură cu cafeaua şi ne sunt dăunătoare.

1. Cumpărăm cafea măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism.

2. Păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere. Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua îşi va păstra proprietăţile în ceea ce priveşte sporirea antioxidanţilor în corpul uman.

3. Bem cafea prea de dimineaţă. Specialiştii recomandă ca ceaşca de cafea să fie băută undeva între orele 10 şi 12 dimineaţa, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism şi simţim nevoia de un plus de energie. 

4. Bem prea multă cafea. O ceaşcă de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depăşeşte această cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

5. Punem prea mult zahăr în cafea. Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela că stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2, mulţumită antioxidanţilor pe care îi conţine. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe