Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani numarul bolnavilor de diabet de tip 2 a crescut alarmant la nivel mondial. Conducatoarea studiului, medicul Patrice Carter, a incercat sa gaseasca o solutie care sa nu implice medicamentatie si care sa ajute in primul rand la prevenirea acestei boli.
Cercetarea are la baza o alta, din 2002, care a scos la iveala faptul ca 82% dintre britanicii diabetici consuma mai putin de cinci portii de fructe si legume zilnic, iar 62% mai putin de trei. Mai mult, studiul a aratat ca in 2000 au murit aproximativ 3 milioane de oameni in intreaga lume din cauza consumului insuficient de fructe si legume.
Astfel, Patrice Carter a continuat studiile si, folosindu-se de un esantion de 220.000 de subiecti, a demonstrat ca fiecare portie de legume cu frunze verzi pe zi scade riscul de aparitie a diabetului de tip 2 cu 14%. Antioxidantii din spanac, salata, patrunjel si alte verdeturi ajuta organismul sa lupte cu boala, mai ales cand exista predispozitie catre aparitia ei. Mai mult, spanacul este foarte bogat in magneziu, un mineral benefic in prevenirea diabetului.
Studii anterioare au demonstrat ca nu numai diabetul poate fi invins cu o alimentatie bazata pe legume. Diverse tipuri de cancer sau boli ale inimii pot fi prevenite sau ameliorate consumand fructe si legume zilnic si evitand produsele puternic industrializate, care au in compozitie zaharuri rafinate, grasimi, sare in exces sau aditivi alimentari.
Totusi, au spus ca aceste studii vor continua pentru ca este nevoie de dovezi mult mai convingatoare pentru a demonstra legatura dintre legumele cu frunze verzi si diabet.
sursa: Jurnalul National
foto: vegetarian-nutrition.info
VIDEO! Sportul in aer liber este sanatate pura... Orezul negru ar putea lupta impotriva cancerului...