Câţi copii nu aţi văzut mâncând la parc pufuleţi? Cred că marea majoritate defapt. Ba chiar dacă veţi sta de vorbă cu mămicile/bunicile, veţi constata că marea lor majoritate consideră pufuleţii un aliment foarte bun. Zic ele…”ce poate fi atât de rău în mălai, sau mămăligă uscată?”
De câte ori nu aţi auzit întrebări de genul: “Bebele meu are 8 luni şi mă gândeam să-i dau pufuleţi să pape. Este prea devreme oare?” De parcă PUFULEŢII ar fi o grupa alimentară.
Răspunsul logic este: când va fi el suficient de mare să-i vadă în magazin şi să ţi-i ceară sau când va vedea la alţi copii în parc. În nici un caz la câteva luni!
Altele au auzit că ar fi cancerigeni…dar apoi vin cele care consideră toate acestea teorii cospirative, cu explicaţii de genul “dar ce nu mai este cancerigen dragă, în ziua de astăzi? O să ajungem să mâncăm doar pâine goală şi apă”. Da, au fost şi mămici care s-au revoltat chiar şi când am postat despre efectele nocive ale crenvurştilor sau despre concluzia la care au ajuns cei de la Organizaţia Mondială de Sănătate legat de cârnaţi, mezeluri şi alte alimente pe bază de carne procesată, informează site-ul mamistietot.ro.
Pufuleții reprezintă una dintre gustările preferate ale copiilor, sunt un adevărat pericol pentru sănătatea lor. Pufuleţii tradiţionali reprezintă o adevărată bombă atomică pentu rinichi, din cauza conţinutului mare de sare. În alimentaţia copiilor sub un an, sarea nici nu are ce să căuta. Prin urmare cu atât mai puţin pufuleţii săraţi. Însă nici în cazul celor mai mari nu sunt indicaţi, pentru că sarea poate duce la diverse afecţiuni cum ar fi hipertensiunea arterială şi pentru că sarea adăugată în alimentaţia copilului suprasolicită rinichii ducând la diverse afecţiuni ale acestora sau producând dezechilibre în organism. Nu este suficient să îi “scuturaţi bine” cum am mai auzit, că astfel le îndepărtaţi excesul de sare. Sarea este conţinută în compoziţia acestora.