Antena Căutare

Merisorul - inamicul infectiilor urinare

Merisorul este considerat un campion al fitoterapiei, datorita efectului antiinfectios foarte puternic. Capabil sa reziste la temperaturi extreme, merisorul are un sistem de aparare menit sa faca fata aproape oricarei boli produse de bacterii, virusuri sau fungi.



Antiinflamator contra durerilor reumatice

Pentru ca intareste sistemul imunitar, merisorul este recomandat si in afectiunile virale sau infectioase: laringite, faringite. Iar pentru ca este un antiinflamator, merisorul se poate asocia cu alte plante care au acest rol, cum sunt, de exemplu, salvia si salcia, pentru calmarea durerilor reumatice.
In egala masura, merisorul s-a dovedit un tratament extraordinar impotriva Helicobacter Pylori, bacterie responsabila in proportie de 40% de cazurile de gastrita si de ulcer, dar si de afectiuni mai grave, cum ar fi anumite forme de cancer, mai ales ale stomacului si ale esofagului.

Ceaiul de merisor

Se pun doua lingurite de merisor uscat in 100 ml de apa rece. Se lasa timp de o ora la macerat, dupa care se strecoara. Frunzele de merisor se fierb in 100 ml de apa pentru 10 minute. Apoi se strecoara, lichidul rezultat se amesteca cu prima apa si se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau doua cani pe zi, timp de 10 zile. In cazul in care pacientul are insuficienta cardiaca sau renala, nu se adauga bicarbonat de sodiu. In general, pentru rinichi este buna o cura cu ceai din merisor, coada-calului si urzici.

Articolul continuă după reclamă

Tinctura de Merisor

Intr-un borcan cu capac se pun 20 de linguri de pulbere de frunze de merisor, peste care se adauga doua cani de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat doua saptamani, intr-un loc calduros. Apoi se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se ia cate o lingurita diluata in putina apa, de patru ori pe zi.

Infuzia

Patru lingurite de pulbere de frunze de merisor se macereaza 8 ore intr-un sfert de litru de apa, dupa care se filtreaza. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu un sfert de litru de apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. In final, se combina maceratul cu infuzia, preparatul rezultat folosindu-se mai ales extern, pentru spalaturi si comprese. Acest remediu inhiba dezvoltarea unor bacterii, fungi si virusuri, eliminand inflamatiile.

Decoctul

Se obtine dintr-o lingura de planta si o cana de apa care se fierb 5 minute. Se lasa acoperit 5 minute, apoi se strecoara. Atat din infuzie, cat si din decoct se consuma trei cani pe zi. Datorita continutului de tanin, decoctul este util in tratarea diareei si a hemoragiilor.

Precautii!

In caz de sarcina, tratamentul intern cu merisor se va face cu prudenta, doar la recomandarea si sub supravegherea medicului. De asemenea, administrarea interna a frunzelor de merisor este contraindicata in cazurile de constipatie acuta.

foto: imageshack.us

Crizele cardiace sunt mai grave dimineata... VIDEO! Sanatate: artrita, boala articulatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x